Wie ben ik?

Welkom op Koffie Digitalix, voorheen She’s Changing Lanes. Mijn naam is Rianne, geboren en getogen Brabantse, al jaren woonachtig in Limburg. Tegenwoordig in Venlo, op steenworp afstand van de Maas.

Dankzij mijn geboortejaar maak ik deel uit van Generatie X, ook wel de verloren generatie genoemd. Groot geworden in de jaren zestig en zeventig, nauwelijks hinder ondervonden van de jaren tachtig, in de jaren negentig getrouwd, moeder geworden en gescheiden. Als alleenstaande moeder deze eeuw binnen gewandeld en nog altijd gelukkig alleen.

Net toen het zware opvoedkundige werk erop zat, mocht ik gaan mantelzorgen. Eerst voor mijn vader, later voor mijn moeder. Sinds 2018 ben ik, zoals zovelen van mijn generatie, wees. In het leven na de dood werd mijn aandacht getrokken door de droom van de maakbare wereld. Ik maakte gebruik van de reorganisatie en nam afscheid van een werkgever die ik 17 jaar de mijne had genoemd. Soms, in het heetst van de strijd, zeg ik nog wel eens ‘Bij ons …’.

Officieel was ik in 2019 werkloos of werkzoekend. Achteraf noem ik het mijn sabbatical. Lekker een jaartje er tussenuit. Dromend over een carrière switch realiseerde ik mijzelf al snel dat sommige dromen gewoon een hobby moeten blijven en dat ik mijn innerlijke ICT-nerd niet zo makkelijk los kan laten als ik had gedacht. Hoezo maakbaar?

Begin 2020 trad ik in dienst van mijn huidige werkgever. Na drie weken naar kantoor te zijn geweest werd ik ziek… en toen kwam Corona. Sindsdien werk ik thuis. Volgens mij zeg ik daarom nog wel eens ‘bij jullie’ wanneer ik eigenlijk ‘bij ons’ bedoel.

In 2018 startte ik met She’s Changing Lanes. Het blog wat mij communicatief in de kijker moest zetten. Mijn gezelligheidsblog Wiebeltjes hing ik aan de wilgen. Tot die innerlijke nerd en koffiemuts het overnam en ik weer voor de gezelligheid ging schrijven. Begin 2021 bleken een aantal maar zozo blogs erg populair. Daar waar ik ooit superblij met de lezersaantallen zou zijn geweest, voelde het nu niet goed. Ik dacht erover mijn blog aan de wilgen te hangen; een nieuw blog te starten.

Ik nam een blogpauze en na twee dagen zag ik het licht. Ik haalde de te populaire blogs offline, bedacht een nieuwe naam Koffie Digitalix en schrijf gewoon verder op het oude domein. Wel zo prettig voor mijn vaste volgers.

Venlo, 21 februari 2021