Over mij

Welkom. Leuk dat je hier leest. Mijn naam is Rianne. Fiftysomething. Geboren en getogen in Brabant, al jaren woonachtig in Limburg. Tegenwoordig in Venlo, dicht bij de Maas.

Soms gaat het leven snel: aan het eind van de vorige eeuw getrouwd, moeder geworden en gescheiden. Nu al jaren alleen. Naast dat alleenstaand moederschap altijd (bijna) fulltime gewerkt, en meerdere studies gevolgd. Soms met klasgenoten en schooldagen, soms helemaal alleen, thuis op de bank.

Zo rond de tijd dat het zware opvoedkundige werk erop zat, en ik gevoelsmatig van me-tijd kon gaan genieten, rolde ik van de ene op de andere dag het mantelzorg leven in. Eerst voor mijn vader, en na zijn overlijden in 2013, voor mijn moeder. Druk, maar het houdt een mens van de straat.

Eind 2017 werd een reorganisatie van de afdeling ICT aangekondigd. Ook mijn baan was in gevaar maar ik had al werkend en mantelzorgend niet de tijd, ruimte en energie om hier over na te denken. Ik zou wel zien waar het schip strandde.

Begin 2018 overleed, toch nog onverwachts, mijn moeder. Toen al het regelwerk en het leeghalen van haar appartement erop zat, had ik ineens de tijd om over mijn toekomst na te denken. Ik besloot de reorganisatie niet als een bedreiging, maar als een kans te zien. Ik ging dromen. Over een mogelijke carrière switch. Over…

In oktober 2018 begon ik aan de opleiding Online Communicatie & Social Media (NCOI). Met ingang van november 2018 was ik werkzoekend. Op She’s Changing Lanes schrijf ik over wat de zoektocht naar werk met mij doet. De teleurstellingen, de reflectiemomenten, de inzichten. Een van de belangrijkste inzichten was wel dat het communicatievak mij minder trekt dan ik dacht, en dat ik meer ICT-er ben dan ik ooit had gedacht. Dat inzicht heeft geresulteerd in het vinden van een baan. Met ingang van 17 februari ’20 ben ik begonnen als Adviseur Informatie binnen het Bedrijfsbureau Informatiesupport van een zorginstelling in de regio.

Daar waar bij de start van dit blog werk vinden een belangrijk thema was, is dat nu het wennen aan fulltime werken na meer dan een jaar in ‘vrijheid’ geleefd te hebben. Daarnaast komen ook onderwerpen als lifestyle, budgetteren, vrijwilligerswerk en plannen voorbij. Ik heb zelfs een plekje ingeruimd voor Toet & Co. Drie knuffels die mijn duim regelmatig aan het werk zetten. Voor ieder wat wils, zou ik zo zeggen.

Rest mij nog je veel leesplezier te wensen.

Laatst bijgewerkt: Februari 2020