Mijn balkon snapt niet

Maximaal 13 graden en bewolkt, zegt mijn weerapp. Niet slecht voor de tijd van het jaar, weet ik, maar beslist geen zomer. Het is nog steeds jassenweer. Die jas trek ik ook aan wanneer ik boodschappen ga doen, en daar heb ik geen moment spijt van.

Eenmaal thuis roept mijn balkon. Ik zie dat de voorspelde bewolking zich nog niet laat zien, en dat het bankje de eerste zonnestralen vangt. Ik pak een boek en ga in de zon zitten. Na een kwartier gaat mijn vest uit. Nog een kwartier later mijn sokken. Mijn benen zweten. Ik loop naar binnen en trek een korte broek en hemdje aan.

Terwijl de mensen gekleed in vesten en jassen door de straat lopen, zit ik in mijn zomerse kledij op het balkon en geniet van de zon. Mijn balkon snapt niet wat lente betekend, of maximaal dertien graden. Voor mijn balkon is de zomer begonnen. Mijn balkon ligt op het zuiden. Mijn balkon is het zonnige Zuiden.

Hoe is het weer bij jullie?

13 gedachten over “Mijn balkon snapt niet

  1. Hier vaak nog een fris windje, hoor. Ik kruip vaak met de kussens van mijn bankje in een hoekje tussen de balkondeur van de slaapkamer en die van de woonkamer. Dan zit ik uit de wind en in de zon. Dan is het nét te doen.

    Like

  2. Ik heb achter mijn huis alleen een plaatsje en dat ligt behoorlijk beschut. In de lente en het najaar een voordeel. Maar op de warmste dagen van het jaar kun je er niet echt zitten als je geen schaduw creeert. Nog een nadeel, mijn plaatsje is maar gedeeltelijk afgeschermd en iedereen die achterom naar mijn 3 buren komt heeft zicht op mijn gedeelte. Dat scherm ik daarom op mooie dagen maar af met mijn parasol, zit ik toch nog enigszins buiten zicht.

    Geliked door 1 persoon

  3. Elke dag wel het zonnetje en zaterdag lekker met dochter en schoon in de tuin gezeten aan de koffie met wat lekkers. Voor het eerst na een half jaar weer even bij elkaar geweest. Heerlijk en gewoon zonder jas! Geniet lekker van je balkonnetje!

    Geliked door 1 persoon

Reageren wordt op prijs gesteld <3

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s