Blinde duif

Ik heb het richtingsgevoel van een blinde duif. Het is niet dat ik constant verdwaal, maar het lijkt er soms wel op. Vandaar dat ik tijdens wandelen op (redelijk) onbekende locaties graag achter iemand anders aanhobbel. Ernaast mag ook, maar dan moet ik wel op tijd ‘rechts’ of ‘links’ horen want anders gaat het he-le-maal fout.

Vandaag werkte ik samen met een collega op locatie. Tussen de middag zouden we aan de wandel gaan. Beter gezegd, hij wandelde en ik sukkelde er naast. Nadeel van niet precies weten waar je bent, is dat je ook niet precies weet hoe laat je weer terug bent op de plek waar je met wandelen begon.

Zes minuten te laat bleek toen ik het kantoor opliep. Stond er vroeger een ongeduldige collega aan je bureau, nu hoor je de laptop op al afstand jammeren. Enigszins vermoeid val ik op de stoel neer en open de laptop. Wandelcollega, tot wie het net is doorgedrongen dat ik ook nog naar huis moet wandelen, biedt mij een lift aan. Terwijl ik mijn laptop open sla ik zijn aanbod af. ‘Jij hoeft geen uur te wachten hoor, ik loop wel.’

Mijn gesprekspartner begint met de melding dat collega nummer drie niet bij het overleg aanwezig kan zijn en dat we het kort houden. Ik bedenk mij geen ogenblik en vraag Wandel-collega of zijn aanbod nog geldt omdat het een kort overleg wordt. Een kwartier later ben ik thuis. Dat scheelt mooi driemaal mislopen tijdens de terugweg. Blinde duif, weten jullie nog!

12 gedachten over “Blinde duif

  1. Fijn, zo’n attente collega. En ik ben diep, diep onder de indruk. Uit je verhaal maak ik op dat jij links en rechts uit elkaar kunt houden. Daar gaat het bij mij al mis.

    Like

Reageren wordt op prijs gesteld <3

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s