Doeiiii

Een paar jaar geleden, toen ik nog dacht dat ik bij zou worden van een leven vol teksten en social media, volgde ik via Instagram een aantal social media goeroe’s. Mensen die van social media hun vak hebben gemaakt en er een aardige boterham aan verdienen. Een van hen houdt elke maandag een zogenaamde volgers-schoonmaak. Even checken wie je nieuwe volgers zijn en (pogen) te beoordelen of het echte volgers zijn, wellicht fake accounts of met het volgen van jouw account iets anders voorhebben dan alleen leuke plaatjes bekijken en liken.

Mijn volgersaantallen zijn nooit zo groot geweest dat ik daar op maandag een uurtje of zo voor uit moest trekken. Ik bekijk en beoordeel nieuwe volgers meteen. Al was het maar om op die manier nieuwe accounts te leren kennen. Soms gilt mijn gevoel al fout nog voordat ik het account goed bekeken heb. Soms duurt het wat langer. En soms vergeet ik het. Vooral omdat ik al maanden geen nieuwe volgers meer heb gekregen.

Tot deze week. Ineens bleek mijn account populair bij euh heren van middelbare leeftijd met een privé account, geen berichten en geen volgers. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat ze fout zijn. Toen keek ik even naar dat pijltje in de rechterbovenhoek. Daar stond een bolletje bij. Ik had meerdere berichten van gelijke strekking in diverse talen. He schoonheid, zin om te chatten? Ik deed even een dinsdagavond schoonmaak en blokkeerde alle nieuwe volgers met vage profielen. Misschien dat ik nu een paar mensen onrecht heb aangedaan, maar ik zit niet op Instagram om te chatten. Ik zit er voor de plaatjes.

17 gedachten over “Doeiiii

  1. Ik gooi elke nieuwe volger of die nu bekend is of niet er meteen uit. Ik zit daar omdat ik een paar accounts wil volgen en om naast mn blog een plaatje te krijgen op de handigste manier. Geen idee waar je gasten hebt opgelopen maar als ze bij mij komen blokkeer ik ze zeker weten!

    Like

  2. Dat was een paar jaar geleden de reden dat ik meteen het Instagram account heb verwijderd. Allerlei mensen die me gingen volgen en ik dacht, kan ik dat niet uitzetten? Ik volgde zelf nog niemand, wilde alleen eens kijken of het wat voor me zou zijn en een paar bekenden gaan volgen. Maar het is er niet van gekomen. En eerlijk gezegd gun ik me ook geen tijd om al die plaatjes te bekijken. Ik heb al moeite met het nieuws. Mijn blog vind ik heel leuk, daaraan gerelateerd is het lezen en reageren bij andere bloggers en dat is dan ook genoeg!

    Geliked door 1 persoon

  3. Laat dat nu de reden zijn waarom mijn IG account op privé staat. Dagelijks krijg ik vriendschapsverzoeken van onbekende mannen. Het is een echte plaag de laatste tijd!

    Like

Reacties zijn gesloten.