Overeind blijven

Ik vertrok vanmorgen al op tijd richting de Maas om mijn ommetje te lopen. Het was prachtig wandelweer. Koud, zonnig en bijna windvrij. Heerlijk. Ik glibberde over gladde voetpaden. Ploeterde over besneeuwde hellingen. De Maas trekt zich richting haar eigen grens terug; dus strompelde ik over een modderrijk stukje grasland.

Verbeten volgde ik mijn pad. Trok mij niets aan van glijbanen, sneeuw en modder. Bleef fier doorwandelen. Overmoedig geworden pakte ik mijn huissleutel al uit mijn zak terwijl ik de besneeuwde trap richting mijn voordeur opklom. Hield mij even vast om veilig bij mij voordeur uit te komen. Daar maakte ik vanuit stilstand een verkeerde beweging en ging bijna onderuit.

Gelukkig bleef het bij bijna. Want om in het zicht van de haven op mijn muil te gaan.. Pffff…

10 gedachten over “Overeind blijven

 1. Dat zou suf zijn, zeg. Om na zo’n barre tocht je enkel te breken op je eigen trap. Goed dat je op de been gebleven bent!
  Bij ons hebben ze gisteren de héle straat (en stoepen) ijsvrij gemaakt. Met bulldozers en sneeuwschuivers. Vrachtwagens vol sneeuw en ijs zijn er afgevoerd. Ik vond het echt prima service van de gemeente! Want ik ben ook niet zo’n held op ijs en sneeuw. Vanmorgen was het markt in mijn straat. Toen viel het kwartje pas. Ach… vandaar… (en ja, de auto stond aan de zijkant)

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoorde dat veel mensen bij de SEH belanden vanwege valpartijen en met name dicht bij de deur. Gelukkig hoor jij daar niet bij!

  Like

  1. Als ik gunstig val, glij ik zo de SEH binnen …. 😉

   Maar gelukkig ben ik overeind gebleven. Achterover een betonnen trap afschieten is volgens mij niet goed voor mijn gezondheid.

   Like

  1. Yup. Dat was de grote verrassing van vanmorgen. Daar waar het water gisteren nog tegen de voet van de dijk klotste, zag ik vandaag al weer een stukje uiterwaarden verschijnen.

   Like

Reacties zijn gesloten.