Verbetervoorstel

De ommetje app is niet alleen goud voor de Hersenstichting, mijn site vaart er ook wel bij. Al drie blogs uit deze serie zijn de jaar top tien binnen gedenderd en de blogs blijven hoog scoren binnen de diverse zoekmachines. Dat is trouwens niet de reden waarom vandaag aflevering 11 online komt. Dat heeft te maken met een serieus verbetervoorstel van mijn kant.

Kijk, dat de app zo af en toe het gps signaal kwijt raakt waardoor je de extra punten voor een actief gelopen ommetje misloopt, daar ben ik aan gewend. Volgens mij is dat iets wat ook al honderden keren door ontevreden of teleurgestelde gebruikers bij de Hersenstichting gemeld is. Dat het gps signaal kwijtraken pure willekeur blijkt te zijn, is mij sinds afgelopen vrijdag ook duidelijk. Daar waar collega en ik op anderhalve meter afstand van elkaar samen een rondje wandelde, kreeg ik voor datzelfde rondje, in hetzelfde tempo, 4 punten meer. Want actief gelopen.

Sinds maandag loop ik niet meer actief. Ik ploeg en zwoeg door de sneeuw waardoor de door mij afgelegde afstand binnen het tijdsbestek van een half uur echt naadje pet is. Ik sneeuwschuif richting #deboom, zoek een plekje om een foto te maken, ga dan in standje als ik nog langzamer vooruit ga, ga ik eigenlijk achteruit tegen een heuvel omhoog, glij dan nog net niet over de ijsvlakte bij de kanovereniging naar beneden, om onderaan het pad, net voor de Maas begint, tot stilstand te komen voor fotomoment 2.

Zwoegen, ploegen, sneeuwschuiven en vooral niet glijden maakt dat tempo maken momenteel niet tot de mogelijkheden behoort. Dat is jammer. Ineens had ik een aantal verbeterpunten te pakken. Vier punten extra voor iedereen die bij temperaturen onder het vriespunt een ommetje loopt. Ik zou daar ook meteen een medaille ‘extreme weersomstandigheden‘ aan vast plakken. Dat geeft een mooi excuus om ook een ommetje bij temperaturen boven de 30 graden met vier punten extra te belonen.

Euh… natuurlijk loop ik ommetjes om mijn hersenen en lichaam te versterken en mijn hoofd even leeg te maken. Maar hé, niks mis met een stukje extrinsieke motivatie, toch?

Wat vinden mijn medewandelaars van mijn ideeën? De moeite waard om bij de hersenstichting in te dienen of denken jullie, ‘nah, dat gaat ‘um niet worden!’

15 gedachten over “Verbetervoorstel

 1. Dinsdag ben ik door de sneeuw naar het station gewandeld. Nou ja, gewandeld… en woensdag heb ik 5 km gewandeld. Door de sneeuw. Ik ben voor! Voor extra punten als in de sneeuw loopt. En ook voor extra punten als je snowboots aan hebt. O zo!

  Overigens heb ik niet echt veel klachten over de gps. Of hij doet of hij doet het helemaal niet. Iets ertussen heb ik nog niet meegemaakt (maar ik heb geen vergelijk natuurlijk). De ellende is dat ik de melding dat-ie het niet doet, meestal pas zie als ik klaar ben met lopen.

  Like

 2. Afgelopen week 3 dagen geen ommetje gemaakt. Vanaf gisteren weer wel. Niet echt lekker, want slechte stoepen en soms te drukke wegen om te kunnen lopen, maar wel samen gegaan, dus ook gezellig. Ik maak me niet druk om de apps, zet hem wel aan, Google fit ook en de tijden kloppen meestal wel goed. En daar gaat het me om.
  Ik kom ook nooit bovenaan in de 2 teampjes waar ik in zit want mijn dochter en vriendin lopen veel meer. Maakt ook niet uit. Ik vind het wel een stimulans want leuk om in de gaten te houden. En die verbeteringen, geef maar door hoor, altijd leuk!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn ervaring met het GPS signaal: wanneer de locatie bepaling voor deze app altijd aan staat, mis ik regelmatig stukken.
  Nu zet ik de locatie bepaling terug naar ‘aan, alleen bij gebruik van de app’ als ik weer thuis ben en zet hem pas weer op ‘altijd aan’ wanneer ik aan een volgend ommetje begin. Het is omslachtig en ik vergeet het soms, maar tot nu toe werkt het dan wel altijd goed tijdens mijn ommetjes. Je begrijpt, ik wil dus ook die verdiende 4 punten er wel bij ;-).

  Like

 4. Zonder internet verbinding gebruik deze apps niet.
  Zonder locatie bepaling gebruik ik deze apps niet.

  Maar jouw enthousiasme en betrokkenheid volgend vind ik dat jij tot het ontwikkel- en beheersteam van deze app moet worden toegevoegd.

  Dat ‘de boom’ ook weer een hoofdrol heeft in deze blogpost vind ik ook leuk.

  PS: in Amerika zijn boomoctopussen gesignaleerd. Heb jij er ook al een gezien?

  https://zapatopi.net/treeoctopus/

  Boom- en diervriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo dicht kan ik niet bij de boom komen. En ik geloof dat ik bij het zien van een octopus in een boom eerst aan een joekel van een spin zou denken en acuut over stapte op een andere onderwerp om op de gevoelige plaat vast te leggen.

   Like

  1. Nee. Maar wel lief dat je reageert.
   Ik ben een beetje blij dat ik dankzij de extrinsieke motivatie nu al 30 dagen (of zo) op rij wandel. Ik ga soms met tegenzin naar buiten, maar kom altijd blij weer binnen. Want het is toch wel lekker, even buiten zijn. En ik ben zo goed in het bedenken van smoesjes waarom ik niet moet gaan.

   Like

 5. Grappig, ik had dezelfde gedachte! Van mij krijg je bonuspunten omdat je blijft door zwoegen door de sneeuw. Dat doe ik ook, ik ben vandaag zelfs 1 keer bijna en 1 keer helemaal gevallen. Grlukkig niet ernstig.

  Like

  1. Gelukkig maar dat het goed is afgelopen.
   Zaterdag werd ik bijna van de dijk gewandeld. Aangezien de helling onder de dijk nu in het water eindigt (normaal zit daar heel wat struikgewas of grasland tussen) had mij dat waarschijnlijk een nat pak opgeleverd.

   Like

Reacties zijn gesloten.