Sneeuwbelofte

Het KNMI voorspelde sneeuw, en mijn weer app was het er mee eens. Ergens tussen vijf en negen uur zouden er vlokken vallen. Hoelang en hoeveel, en of het zou blijven liggen, was onduidelijk. Met sneeuw in het vooruitzicht huppelde het kind in mij. Wat is er mooier dan door vers gevallen sneeuw te wandelen? Niets toch. Nou ja, lekker hard in een regenplas stampen heeft ook wel wat.

De volwassene in mij wil ook door ongerepte sneeuw wandelen maar heeft meestal weinig zin om na zessen door de uiterwaarden van de Maas te banjeren. Zo kwam het dat ik rond half zes het door het eten roeren overdroeg aan Zoon, mijn schoenen aantrok en richting Maas wandelde. Mijn rondje zat er bijna op toen ik iets over mijn gezicht voelde kruipen. Een ienieminie sneeuwvlokje. Er vielen meer vlokjes zag ik toen ik met flitslicht een foto maakte.

Ook al zette die kleine vlokjes geen zoden aan de dijk, ongereptere sneeuw dan vallende sneeuw is er niet. Tevreden keerde ik huiswaarts, alwaar het eten klaar was. Perfecte timining.

Rond een uur of negen ‘s-avonds hoorde ik ineens een hoop gejoel van buiten. Ik wierp een blik uit het raam. De straat was vochtig, maar de auto’s waren bedekt met een laagje sneeuw. Sneeuw die door de onderburen werd gebruikt voor een sneeuwballengevecht. Hun innerlijk kind had de strijd met de stoffige, op gemak gestelde volwassen, wel gewonnen.

12 gedachten over “Sneeuwbelofte

 1. Ik zat in de auto. Onderweg vanaf de nieuwe stek van mijn moedertje naar huis. Ik was héél blij dat er maar een beetje viel. En van mij mag het hierbij blijven. Sorry.

  Like

  1. Ik zeg, ‘Uncle Bob, Hooglanders, duinen en sneeuw’… (en ja, als je onderweg bent is weinig tot geen van die prut beter).

   Like

 2. Ik ben wijs binnen gebleven het begon te laat, maar heb niet meer zo kleine Mickey wel even buiten gezet. Die kroop in een boom waar geen sneeuw op lag en hield het vlot voor gezien.

  Like

  1. Klopt. Tegen de tijd dat het echt sneeuwde, had ik ook geen zin meer om nogmaals naar buiten te gaan. Wie weet krijgen we nog een keer een sneeuwmiddag of avond.

   Like

 3. Je hebt tóch even door de sneeuw kunnen lopen. Wat een timing van je! Hier is zeker eh…een hele halve centimeter gevallen (-: Vanochtend was alles weg. Maar leuk was het wel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier is de volle 0,5cm de hele nacht blijven liggen tot zo’n twee uur geleden. De sneeuw is in sprookjesachtige ongereptheid stilletjes verdwenen. Zo, dit was de winter.

  Like

 5. 6 Want Hij geeft sneeuw en regen opdracht om op de aarde te vallen.
  7 Dan ligt al het menselijke werk stil, zodat men overal zijn macht kan zien.

  Vanochtend vroeg om 07.00 uur de twee buurjongens van 1 1/2 en 3 1/2 al buiten om te kijken naar de sneeuw en een poosje later 2 kleine knullen die me een sneeuwbal lieten zien. WONDERLIJK en dan die glimlachsnoetjes. GENIETEN.

  Geliked door 1 persoon

 6. Fijn dat je toch even in de sneeuw hebt kunnen lopen. Ik houd er helemaal niet van. Ga vandaag ook echt niet door die prut lopen want het is hier gisteravond best wel aardig wit geworden. Als kind vond ik het ook al niet leuk… te koud, te toestanderig… wintersport ook niks voor mij dus!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.