Een beetje warmte

Gisteren draaide ik een bonte was. Niets bijzonders, dat doe ik vaker. Alleen zag ik bij het ophangen dat mijn beide winterpyjama’s nat waren. In plaats van er op te gokken dat, tegen de tijd dat ik naar bed wilde, zeker één pyjama droog was, viel ik terug op een trucje van mijn moeder. Kledingstukken op de verwarming drogen.

Terwijl de stoom er nog net niet vanaf kwam, dacht ik terug aan ooit. Hoe Mams in de wintermaanden onze pyjama’s voor de kachel hing zodat wij heerlijk warm ons bed in konden duiken. Later, toen Zoon een peuter, kleuter was, deed zij dat voor hem ook. Maar dan op de verwarming.

Even droomde ik over een beetje warmte voor het slapen gaan. Toen drong het tot mij door dat dat beetje warmte slechts op twee manieren werkt. De eerste is, de lucky one gaat eerder naar bed dan het moment waarop de verwarming voor de nacht naar beneden wordt gedraaid. De andere manier is de verwarming niet op tijd naar beneden draaien.

Dat eerste is nicht im Frage en dat andere, daar kan de ecologische vrek in mij niets mee. Het is bij een warme herinnering gebleven. Ook niets mis mee als je het mij vraagt.

18 gedachten over “Een beetje warmte

 1. Warme herinneringen inderdaad, leuk blog heb je ervan gemaakt. Ik heb een elektrische onderdeken. Gaat aan vlak voordat we naar bed gaan, en dan meteen uit. We hebben geen kachel in de slaapkamer, en de ramen staan altijd open. Fris in de kamer, maar ik wil wel in een warm bed stappen…

  Like

 2. Mijn warmste jeugdherinneringen stammen uit de tijd dat we nog geen verwarming hadden boven. In de badkamer hadden we een straalkacheltje hangen. Daar gingen we onder staan tijdens het afdrogen. Zo lekker! Water er tegenaan spetteren, per ongeluk expres, was ook leuk. Psssjjtt! Het is een wonder dat we nooit kortsluiting hebben gehad.

  Hier gaat de thermostaat omlaag ‘s avond en de balkondeur in de slaapkamer op een kiertje. En dan heel diep onder het dekbed. Hmmm!

  Like

 3. Mijn ecologische vrek denkt nu: “hé, dat doe ik nooit. Zal ik ook eerder dan ik naar bed ga de thermostaat terugdraaien?” Van mijn verwennende stemmetje mag ik de laatste dagen wel een warme pittenzak mee naar bed nemen.

  Geliked door 1 persoon

Post hier je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s