Niet handig …

Half twaalf vanmorgen. Ik voelde een knaagje in mijn maagje. De koelkast oogde als de mond van een tandloos besje. Leeg. Ik besloot het boodschappen doen niet uit te stellen tot het moment waarom mijn telefoon zegt dat ik pauze heb, maar meteen te gaan. Tussen twaalf en twee ziet het zwart van de jeugd bij de grootgrutter.

Bepakt (twee telefoons en een beurs) en bezakt (de boodschappentas) liep ik vijf minuten later, keurig voorzien van een mondkapje, de supermarkt binnen. Ik had de eerste boodschappen al gescand en dacht na over wat ik nog meer nodig had toen er ergens achter mij een telefoon afging. Een bekend deuntje. Ik zag de mensen naar mij kijken, en realiseerde op dat moment dat het geluid uit mijn achterzak kwam.

Snel pakte ik de telefoon, en nam het gesprek aan. Ik kan je één ding zeggen, pogen zachtjes te telefoneren in het openbaar, terwijl je voorzien bent van een mondkapje, gaat niet lukken. Ik deed het kapje af en herhaalde mijn naam. Waarom ik gebeld had. Euh…. Ik had niet gebeld. Of ik het zeker wist. Ik wist het zeker. ‘Sterker nog, ik sta bij ah in een bak groenten te grabbelen,’ zei ik. ‘Maar misschien is het een broekzak gesprek geweest,’ voegde ik eraan toe.

We beëindigde het gesprek. Ik deed mijn mondkapje weer voor en wist…. ik ga geen boodschappen meer doen wanneer ik telefoondienst heb. Bellen met een mondkapje is voortaan en no go.

10 gedachtes over “Niet handig …

 1. Plus: ik vind bellen in de supermarkt, en dus geen boodschappen doen, terwijl er een RIJ buiten staat te wachten niet helemaal netjes…. ZOOO irritant, al die “dames” die luidkeels kwelen in hun foon, terwijl er buiten mensen in de druipende regen staan….

  Like

 2. Ik kan je verzekeren dat het wendt hoor, telefoneren met een mondkapje op. Werk aan een servicebalie, doe dit heel vaak elke dag, en het levert geen problemen op. Maar midden in de supermarkt is natuurlijk wel vervelend.

  Like

  1. Ik denk dat het probleem inderdaad meer lag in bellen in de supermarkt dan aan het mondkapje…. Dat laatste is een kwestie van duidelijk praten terwijl ik in de supermarkt wil gaan mompelen…

   Like

Post hier je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.