De donkere dagen

Vanwege dat pijntje tussen mijn schouderbladen wandel ik vooral in de nabije omgeving van mijn huis. In een naar beneden bijgesteld tempo. Zonder deadline. Met als gevolg dat ik, wanneer ik niet thuis werk, de afstand met de auto overbrug.

Dat voelt niet goed. Ik wil wandelen maar omdat ik mijzelf ken, blijf ik wandelen met een doel voor mij uitschuiven. Tot vanmorgen. In de wetenschap dat mijn collega het mij vergeeft wanneer ik iets later onze Teams meeting opstart, en omdat het rustig lopen mij steeds beter afgaat, trok ik de stoute schoen aan en ging aan de wandel.

Het was nog zo donker, dat de lantaarns nog aan waren. Al wandelend werd het langzaam licht. Licht is een groot woord. Schemerig klopt beter. Aan de andere kant van de Maas aangekomen wandelde ik over een met bladeren bezaaid voetpad. Ineens gleed mijn ene voet uit. Ik keek naar het hoopje bladeren wat geen hoopje bladeren (b)leek te zijn.

Inwendig foeterend wandelde ik verder. Ik zag een paar veelbelovende takjes op het pad liggen en raapte deze op. Bij een bank aangekomen nam ik de schade op. Die viel gelukkig mee. Ik was zo slim geweest om schoenen met een beperkt profiel aan te trekken.

Voor de zekerheid schraapte ik met de stokjes nog langs zool en zijkant. Haalde ook nog wat vochtige bladeren langs mijn zool en wandelde verder. Waarbij ik enerzijds heel goed opletten om geen tweede hoopje tegen te komen en anderzijds geen waterplas en vochtig grasveld met hoog gras heb gemist om eventuele achtergebleven restjes alsnog kwijt te raken.

Want ja… Het zijn de donkere dagen voor kerst en dankzij de gebrekkige licht (want schemering) weet ik nog steeds niet wat de voor een hoopje het was.

9 gedachtes over “De donkere dagen

    1. Ik heb niks geroken dus denk niet dat het iets van een hond was. Meer iets van een (of meerdere) ganzen. Die kunnen er ook wat van.

      Of misschien toch alleen maar rottende bladeren…

      Like

Post hier je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.