Kwartje is gevallen

Een maandje of wat geleden, besloot ik dat mijn werkplek te donker werd. Zo achter de kast, bijna in de raamloze keuken, moest ik aan het begin van de werkdag de lamp aanzetten. Niet erg duurzaam, vond ik en zo verhuisde ik mijn bureau naar een mooi plekje onder het raam.

Geen gelukkige keus, bleek al snel. Het uitzicht bleek voortreffelijk, maar de lichtinval was tijdens MS teams overleggen killing voor mijn toch al niet zo gekleurde snoet. Ik zag er overbelicht en ongezond uit.

Niet voor één gat te vangen verplaatste ik mijn bureau naar het uitzichtloze hoekje naast het raam. Dat was aan het begin van de herfst. Somber weer, veel regen, en de zon was op vakantie.

Ondertussen is de zon weer terug en blijkt het hoekje niet zo licht-neutraal als ik had gedacht. Vanaf ongeveer negen uur schijnt de zon mijn kamer binnen. Precies in dat hoekje. Dat houdt zij vol tot een uur of drie. Alleen de rolgordijnen laten zakken biedt uitkomst. Maar ja, dan wordt het wel heel donker in huis ;-/ en dat was nou net niet de bedoeling.

Ik overwoog mijn bureau wederom te verplaatsen. Dit keer naar de lange muur, tussen de eettafel en de kast in. Tegen een uur of drie trok ik het rolgordijn open, en zag dat de plant die nu op dat plekje staat, helemaal opfleurde door binnenvallend zonlicht.

Toen viel het kwartje. Ooit ben ik het met thuiswerken begonnen aan de eettafel. Met mijn rug naar de balkondeur. Ik draaide mijn werkplek al snel een kwartslag, omdat ik gestoord werd van het zonlicht op mijn scherm. Dat bleek maar deels te helpen, vandaar dat ik, toen ik een bureautje had gekocht, dat in de keuken heb geplaatst. Buiten het bereik van de zon.

Zucht.

Maandag maar weer de huiskamer verbouwen. Zoals het was, met de tafel bij de deur en de kast richting de keuken, wil ik eigenlijk niet meer. Want die kast, die houdt bij het bureau al het daglicht tegen.

Nou ja,. een paar dagen langer het bureau in het hoekje red ik wel. Kan ik even rustig nadenken over de volgende opstelling. Ik blijf zo wel lekker bezig!

ps. Ja, de laatste foto is door een professional gemaakt die duidelijk en een andere hoek en een andere lens heeft gebruikt. Want echt, zo enorm diep is mijn huiskamer niet.

10 gedachten over “Kwartje is gevallen

 1. Hoe je je hoofd over zoiets kunt breken he?

  Persoonlijk maakt het me geen bal uit om overbelicht in beeld te komen, trouwens. Mensen snappen best waar dat aan ligt, toch?

  Like

  1. Dat klopt. Ik word alleen gestoord van constant de zon in mijn ogen, en het voelt niet goed om juist in de donkere maanden het beetje zon wat we hebben buiten te sluiten.

   Like

 2. Je hebt een hartstikke gezellige kamer, hoe dan ook. Een feest om in te werken… en al dat geschuif houdt je ook nog eens van de straat 😉 Ben wel benieuwd trouwens of we ooit nog terug zullen keren naar ‘buitenshuis werken’…

  Like

  1. Ik denk het wel. Bij sommige bedrijven zal iedereen weer naar kantoor gaan, op andere plaatsen zal er een mengvorm ontstaan en sommige bedrijven zullen kiezen voor altijd thuis werken.

   Geliked door 1 persoon

  1. Tegen de tijd dat ik weer naar locatie mag (moet) is het mij vast gelukt. Zit ik met een verleng-netwewrk-kabel op mijn slaapkamer. Daar hoef ik niet bang te zijn voor de zon.. 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Nou ja, ik dacht dus ook aan de slaapkamer. Heb je daar ruimte? Moet je wel elke dag je bed opmaken met al dat geteam van jou. Is teamen al een officieel werkwoord, trouwens? Ik team, jij teamt…..

    Like

    1. Ik maak mijn bed sowieso elke dag op… Buiten dat ik met een kabeltje moet gaan kloten vanwege het slechte internet, zal ik mijn slaapkamer ook moeten verwarmen en dat gaat dan weer ten kosten van mijn slaappatroon;.
     Het zal de keuken wel weer worden.

     Like

Reacties zijn gesloten.