In de lift

Ik ben niet zo van de liften dus wanneer ik slechts één verdieping hoger hoef te zijn, ga ik altijd met de trap. Alleen die ene keer niet. Ik stapte op de begane grond in en drukte op 1. De deuren gingen dicht, en verder gebeurde er niets. Ik drukte op de knop om de liftdeur open te maken en stapte uit. Ik was echt nog steeds op de begane grond.

Ik herhaalde mijn actie; wederom zonder het gewenste resultaat. Ik verliet de lift en wandelde naar het facilitaire meldpunt wat vlakbij op de begane grond gevestigd was en maakte een melding.

Al teruglopend zie ik twee collega’s in de lift stappen. De deuren gingen dicht en ik zag aan het nummer boven de lift dat deze ook echt omhoog ging. Naar de tweede verdieping nog wel. De 3 bleef donker. Toen viel het kwartje.

Ik wandelde terug naar het facilitaire meldpunt. Een van de medewerkers was net met de technische dienst aan het bellen, om snel een monteur ter plekke te krijgen. Laat maar, zei ik met het schaamrood op de kaken. De lift doet het gewoon. Ik was alleen even vergeten dat we hier al op de begane grond beginnen met tellen, en dat de lift natuurlijk niet naar 1 gaat, als je al op 1 bent.

Tegenwoordig hangt er een plaatje naast knop 1 met de tekst begane grond.

Hoe ik hier zo op kom? Ik lees net een onderzoek waarin wordt beweerd dat de knop deur dicht in de lift niets doet maar pure psychologische oorlogsvoering is. Ik geloof het direct.

Het gebouw op de foto, aan de overkant van de rivier, is het gebouw waar ik zo onnozel op de verkeerde knop drukte.

12 gedachten over “In de lift

 1. Haha! Ik geloof het direct! Heerlijk dat soort dingen. Zo dacht mijn dochter als peuter dat ze stoplichten op groen kon blazen (je kon dat kind ook álles laten doen, haha!). Ik zal eens checken of ze al achter de waarheid is of dat ze nog steeds zit te blazen in de auto.

  Geliked door 2 people

 2. Toch raar hè.. wist niet dat dit ook in Nederland zo ging, soms. Op GC waar ik het appartement had, woonden wij op de 1e verdieping maar de nummers begonnen met een 2, en beneden met een 1. Vond ik altijd raar…

  Geliked door 1 persoon

  1. I know. Maar als je ergens (toen al) acht jaar of zo werkt, op diezelfde eerste verdieping waar altijd een 2 op de deur van het trappenhuis stond, dan is het euh…. een beetje dom zal ik maar zeggen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.