Beetje dunnig …

In een poging iets meer fruit binnen te krijgen dan normaal, heb ik mijn toevlucht tot de smoothie genomen. Handje fruit (uit de diepvries), klodder soja yoghurt en scheutje lactose vrije melk in de mengkom en staaf-mixeren maar.

Vandaag kloppen de verhoudingen niet. Te weinig fruit of te veel melk, wie zal het zeggen. Het resultaat is een soort drinkyoghurt en moet ik aan mijn vader denken.

Het gebeurde op de camping; Mam had boodschappen gedaan bij een voor haar onbekende winkel. Als toetje had zij yoghurt met een smaakje. Pap nam de gesloten verpakking ter hand, schudde met ferme hand de (klotsende) inhoud en schonk wat op zijn bord. Pap, smulpaap eerste klas, bekeek het spul op zijn bord eens goed, schepte zijn lepel vol en nam een ferme hap.

‘Een beetje dunnig en een beetje zurig, maar verder smaakt het prima,’ was zijn oordeel. Pas toen las Mam het woord drinkyoghurt op de verpakking.

11 gedachtes over “Beetje dunnig …

  1. Haha! Geweldig! En grappig hoe zo’n verhaal je bij blijft. Doet me denken aan mijn moeder die voor het eerst dubbelvla gekocht had. Toen we aan het dessert begonnen, schudde ze het pak ijverig heen en weer. “Zo! Eens kijken of dit wat is..” Ehhh. Niet dus 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Met je grappige verhaaltje geef je me een zetje om toch nog maar eens soja yoghurt uit te proberen, met dat handje vruchten uit de diepvries. Mijn favoriete ochtendgranen zijn een no go geworden, ik verdraag ze niet meer. Ik heb de ingrediëntenlijst niet gecheckt, maar wellicht zit er iets van lactose in. Ik had mijn toevlucht tot porridge (met lactosevrije melk), maar dat ben ik sneller dan verwacht ook weer beu. Laat ik maar eens havermout, muesli, soja yoghurt en een handje diepvriesvruchten proberen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.