Overbelicht

In een poging zo optimaal mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. schoof ik een week of wat geleden mijn werkplek de keuken uit. Net voor de verwarming en het raam stopte ik. In zowel eerste, tweede als derde instantie was ik erg blij met verhuizing. Het licht was beter, dankzij een strategisch geplaatste stoel had ik tijdens de relaxmomenten een voetensteun ter beschikking en het vrije uitzicht op straat maakte dat ik meer dan anders dacht aan ‘even naar buiten toe’-momenten.

Er kleefde slechts een groot nadeel aan de positionering van mijn werkplek. Tijdens team meetings was ik zwaar overbelicht. Ik oogde spookachtig en ziekelijk wit. Dus zat ik te pielen met de luxaflex, verhuisde regelmatig naar de keukentafel (au mijn rug) en toen het weer ook nog eens zo somber werd dat elke verleiding om naar buiten te gaan spontaan in de kiem werd gesmoord wist ik dat het wederom tijd was voor verandering.

Na een kort denkmoment wist ik dat ik niet terug de keuken in wilde. Ik ben erg blij met hoe de eettafel nu staat opgesteld. Dat geldt ook voor het tafeltje met monsterlijke plant. Ook al is de plek niet ideaal, gevoelsmatig bleef alleen het hoekje bij de TV als mogelijkheid over. Qua licht nog steeds een prima plek en ik kan nog steeds naar buiten kijken (al zie ik vooral balkonmuur). Nadeel is wel dat de werkplek nu een integraal onderdeel van de zithoek is geworden.

Het is niet anders. Moet ik mijn bureau in het vervolg, net als de keuken, elke dag opruimen. Er zijn ergere dingen in het leven. Dat ik wellicht nog steeds te dicht bij het raam zit en nog steeds overbelicht wordt. Mocht dat zo zijn, dan weet ik hoe ik volgende week mijn vakantie ga beginnen. Inderdaad, met het schuiven van meubels.

12 gedachtes over “Overbelicht

Post hier je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.