Samen&Gezond

Sinds 2018 heb ik mijn ziektekostenverzekering via de H3MA afgesloten. Tot nu toe naar alle tevredenheid. De verzekering is niet duur, tot nu toe heb ik geen problemen gehad met de declaraties en ik krijg standaard 10% korting op elke aankoop bij de H3MA.

Omdat ik via de H3MA verzekerd ben kreeg ik een paar weken geleden een mailtje over de app Samen&Gezond en het samenwerkingsverband tussen H3MA en app. Wanneer ik die app zou gaan gebruiken zou ik kunnen sparen voor kortingen en vouchers. Altijd interessant. Ik bekeek de app, las de reviews en was niet overtuigd. De app schijnt nogal eens te haperen. Ik liet de app voor wat-ie was.

Donderdag kreeg ik een herhalingsmailtje. Ik zit ondertussen in een conditieopbouw traject en het idee daar een doel met beloningen aan te verbinden trok mij wel. Ik installeerde de app, registreerde mij en ging vrijdag samen met de app aan de wandel. Dit is niet de eerste GPS app die ik gebruik maar dit was duidelijk de slechtste. Ik wandelde ruim een half uur, en om en nabij de 2,5 kilometer maar volgens de app had ik er 800 meter opzitten. Ik kreeg acht punten.

Zaterdagochtend ging ik nogmaals met de app aan de wandel. Drie kwartier, zeker drie kilometer maar volgens de app niet meer dan 300 meter. Het leverde mij drie punten op. Ik wilde de app al van mijn telefoon verwijderen toen ik bedacht dat het euvel wellicht niet aan de app maar aan mijn telefoon lag. Die stopt met registreren wanneer de schermblokkade aangaat. Ik paste de instellingen aan en ‘s-middags ging ik nogmaals met Samen&Gezond op stap.

Na vier seconden wandelen blokkeerde ik het scherm en stak de telefoon in mijn zak. Tien minuten later bekeek ik het resultaat. Dat bleek bedroevend. Dit keer had ik in zes seconden tien meter gewandeld. De negatieve reviews bleken niet overdreven. Ik kwakte de app van mijn telefoon en zette Google fit aan. Eerlijk is eerlijk. Google vergist zich ook wel eens, maar blijkt toch betrouwbaarder dan Samen&Gezond. Dan maar geen extra korting. Daar kan ik als minimalist in opleiding wel mee leven. Bovendien is mij ergeren niet goed voor mijn gezondheid.

12 gedachten over “Samen&Gezond

  1. Wat ik helemaal niet snap is dat je dan als ontwikkelaar vrolijk met een bedrijf in zee gaat. Ik snap het bedrijf niet dat ze de app niet even testen. Da’s het minste wat je kan doen.

   Like

 1. Balen dat hij zo slecht werkt zeg, en ook klungelig. Ik heb een soortegelijke app van a.s.r. en verdien daar toch telkens 20 euro mee. In totaal levert hij me ruim 100 euro per jaar op voor hardlopen, wat ik anders ook wel zou doen. Ik vind het mooi meegenomen.

  Like

 2. Is de app gratis? Zo ja, laten staan, niet gebruiken en wel voor korting sparen. Ooit heb je wel iets nodig.

  Like

 3. Wat jammer dat er iets aangeboden wordt maar het niet correct werkt. Heeft het niets te maken met ” app op achtergrond laten draaien” of miles en km? Daar had ik in het begin (bij andere app) nl last van 🤣

  Like

  1. Die instelling (achtergrond) heb ik aangezet en toen ging het helemaal fout.
   Miles en km was het ook niet. Dat ding stopt gewoon met werken. Iets wat ik in de reviews ook al had gelezen maar ik dacht, ze zullen het wel opgelost hebben. Niet dus.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ergens las ik dat er pas geteld werd nadat de lichamelijke oefening voor pijn en/of inspanning zorgde.
  Het digitale tellen laat ik volledig aan mij voorbij gaan.

  Vredelievende groet,

  Like

  1. Het zit op mijn telefoon. Net als de camera. Heb ik geen zin om foto’s te maken, wandel ik gewoon zonder telefoon weg.
   Ik ga niet perse meten om te weten. Ik beweeg de ene dag wat meer dan de andere, maar over het algemeen krijg ik voldoende beweging. Ook zonder app.

   BTW. Dat doe je goed, zonder digitale telling.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.