Vreemde eend

Gisteren vertoefde ik een tijdje op locatie. Aangezien ik net een mail van onze leidinggevende over het aanscherpen van de regels voorbij had zien komen, trok ik bij de ingang van de locatie mijn mondkapje uit mijn zak. Veiligheid voor alles.

Al snel stond ik te zweten als een otter. Daarnaast keken mijn collega’s die vast op die locatie werken naar mij of ik een botsauto in een tutu was. Uiteindelijk voelde ik mij een dusdanig vreemde eend in de bijt dat het mondkapje in mijn jaszak verdween. Opgelucht haalde ik adem.

Vandaag aan het eind van de middag trok ik een sprintje naar de supermarkt. Beurs in de hand, boodschappentas aan de arm. Bij binnenkomst lachte de mondkapjes mij toe. ‘Mag ik..?’ vroeg ik. Ik mocht. Zo liep ik met een bloot gezicht tussen heel veel mondkapjes door. Ik voelde mij wederom een vreemde eend in de bijt. Wel eentje die het niet warm had. Maar toch.

26 gedachten over “Vreemde eend

 1. Ik vanmorgen ook alleen even een pakketje allemaal mondkapjes. Maar wel vlak bij elkaar staan he. Maar allicht dat het extra helpt bovenop het afstand houden.

  Like

   1. Fijn om te horen, ook dat het puur een constatering was… maar als ik lees dat je opgelucht ademhaalt zonder, plus wat andere reacties hier, dan denk ik… 🙄 Zucht, dus. Maar ik weet ook: ik heb makkelijk praten, vanuit de ‘gezondste’ gemeente (0 zieken, 0 nieuwe besmettingen de afgelopen week) van heel DK. Vanuit deze comfortabele positie blijf ik voorlopig een weigeraar 😉 én steeds meer een vreemde eend in elke bijt 😬

    Like

    1. Ik werk in de zorg en daar geldt de regel ‘mondkapje’. Dus doe ik dat.
     In de winkel is het een advies; ik ben niet helemaal overtuigd van het nut, maar als het anderen een geruster gevoel geeft doe ik niet moeilijk. Nu blijk ik de weekboodschappen nog tien minuten sneller te kunnen doen dan eerder gedacht … (en op een gegeven moment kreeg ik een wintergevoel; je weet wel, wanneer het zo koud is dat je je shawl over mond en neus trekt) en had ik nergens meer last van. Niet van het kapje, niet van mensen die ook een kapje op hadden, en niet van mensen die geen kapje op hadden….

     Geliked door 1 persoon

     1. Dat je er een wintergevoel van kreeg vind ik mooi omschreven. Dat drukt nog een gevoel uit, behaaglijkheid. Zoveel mensen die zeggen ‘dat het wel went’ of ‘ dat het wel meevalt’… daar kan ik niet goed tegen 😬

      Like

 2. Hier in België zijn ze verplicht ook op mijn job, waar ik het 9u draag op een dag…..ik heb er een hekel aan en je moet niet gestudeerd hebben om te weten dat het niet erg gezond kan zijn……..maar goed, we volgen weer braafjes, de afstandsregels in tact houden, zou veel beter werken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, juist. Ik had dat dus bij de kapper vanmiddag. De kappers droegen een mondmasker maar alleen bij het knippen. En ik was de enige klant met een masker. Voelde toch raar. Ik heb ‘m opgehouden, trouwens. Het staat niet voor niets in de e-mail die je van te voren krijgt.

  Like

  1. Vandaag in de supermarkt was het maskergehalte al wat hoger en dan voelt het bijna normaal. Behalve dat ik wel een heul warme neus heb gekregen. Maar die H3maatjes zitten goed, zelf toen ik de bril op had…

   Like

   1. Nou, ik ben 30, dus ook niet extreem oud 😉 En Limburgs dus, zoals Rianne weet.

    Ik denk overigens dat het wel samenhangt met dialect. Mijn vriend spreekt dat niet en in het Nederlands zou ik het met hem over een portemonnee hebben. Maar in het dialect móét het echt beurs zijn. Anders voelt het totaal tegennatuurlijk.

    Like

    1. Bedankt voor de uitleg. Ik ken het woord ‘beurs’ alleen uit boeken van voor 1900. Vandaar mijn bedenkingen. 🙂

     Geliked door 1 persoon

      1. Weet ik het toch niet. Wat ik wel weet, nu ik diep aan het nadenken ben gegaan, is dat mijn beide ouders het woord gebruikte. Vader Fries, moeder Zuid-Hollands, en op een dag trouw je dan met een Limburger uit het diepe Zuiden en dan komt het nooit meer goed.
       Zoiets vermoed ik.

       En het reactie stuk is vandaag langer dan mijn blog. Dat gebeurt niet vaak 😉

       Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.