Like Magic

In mijn auto zit zo’n teller die mij vertelt hoeveel kilometer ik nog kan rijden voordat de tank leeg is. Mits ik niet ineens harder, zachter op hortend en stotterend ga rijden. Vrijdag gooide ik de tank vol, zette de dagteller op nul en zag 543 kilometer. Een beetje balen want ooit stond daar een getal wat begon met een zes. Ooit dus, heel lang geleden, en zelden meer dan eenmaal achter elkaar.

Ik reed vrijdag niet vel maar stond ook niet stil. Toch kon ik volgens de teller nog steeds 543 kilometer rijden. Een kleine vijftig kilometer verder was mijn actieradius vergroot naar 566 en toen ik weer buitenstond en naar huis reed stond de teller op 584 en bij thuiskomst 566.

Die teller geeft mij een magisch gevoel. Alsof mijn mentale kracht de benzine vermeerdert en mijn rijstijl er niets mee van doen heeft. Soms droom ik van een benzinehandeltje. Dat ik al die extra kilometers omzet in benzine en rijk word. Maar ja, zo werkt die meter niet. Er komt niet echt benzine bij. Er gaat alleen benzine vanaf.

Maar een mens moet wat te dromen hebben, nietwaar?

3 gedachtes over “Like Magic

  1. Ik had een auto waarvan het klokje achteruit liep. Soms raakte ik echt in de war daarvan. Dan vertrok ik om half zeven ’s avonds naar Amsterdam en dan was het vijf uur ’s avonds als ik daar aan kwam. In gedachten hoorde ik dan altijd de begintune van The Twilightzone. Heb ik met dit ook een beetje.

    Geliked door 1 persoon

Post hier je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.