Like Magic

In mijn auto zit zo’n teller die mij vertelt hoeveel kilometer ik nog kan rijden voordat de tank leeg is. Mits ik niet ineens harder, zachter op hortend en stotterend ga rijden. Vrijdag gooide ik de tank vol, zette de dagteller op nul en zag 543 kilometer. Een beetje balen want ooit stond daar een getal wat begon met een zes. Ooit dus, heel lang geleden, en zelden meer dan eenmaal achter elkaar.

Ik reed vrijdag niet vel maar stond ook niet stil. Toch kon ik volgens de teller nog steeds 543 kilometer rijden. Een kleine vijftig kilometer verder was mijn actieradius vergroot naar 566 en toen ik weer buitenstond en naar huis reed stond de teller op 584 en bij thuiskomst 566.

Die teller geeft mij een magisch gevoel. Alsof mijn mentale kracht de benzine vermeerdert en mijn rijstijl er niets mee van doen heeft. Soms droom ik van een benzinehandeltje. Dat ik al die extra kilometers omzet in benzine en rijk word. Maar ja, zo werkt die meter niet. Er komt niet echt benzine bij. Er gaat alleen benzine vanaf.

Maar een mens moet wat te dromen hebben, nietwaar?

3 gedachten over “Like Magic

 1. Ik had een auto waarvan het klokje achteruit liep. Soms raakte ik echt in de war daarvan. Dan vertrok ik om half zeven ’s avonds naar Amsterdam en dan was het vijf uur ’s avonds als ik daar aan kwam. In gedachten hoorde ik dan altijd de begintune van The Twilightzone. Heb ik met dit ook een beetje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha! Het hangt samen met je actuele verbruik. Bij mij gaat het ook alle kanten op. Ik kijk naar de blokjes icm het aantal km’s dat ik al gereden heb.

  Like

  1. Ik weet hoe het werkt maar blijf het grappig vinden dat ik nu, 150 km verder, nog steeds ‘verder’ kan rijden dan net na het tanken

   Like

Reacties zijn gesloten.