Zeven Mijls Wandelschoenen

Ik wandelde gisteren weer even. Bijna 6 kilometer. Google Fit houdt voor mij afstand, snelheid, hoogteverschillen en stappen bij . Volgens hen heb ik Zeven Mijls Wandelschoenen. Dat kan niet anders.

12 gedachten over “Zeven Mijls Wandelschoenen

  1. Wandelen vanuit huis maakt het rondje wat beperkt, maar vaak is de eigen omgeving mooier dan je in eerste instantie dacht/verwacht. Zelfs het rondje niet langs de Maas is prachtig.

   Like

 1. Gemiddeld loop ik 2 x 4,5km per dag is circa 11.254 stappen. Dat laat ik onderweg niet bijhouden. Heb ook geen horloge en ik combineer vaak het laatste stukje met een bezoek aan de supermarkt waar ik veel kleinere stappen maak. Thuis wil ik het nog wel eens nakijken met Google-maps. Ook om te zien of ik me nog kan herinneren waar ik gelopen heb. Probeer elk rondje anders te doen. Helaas geen grote rivier hier, de Rekere en Die stellen niets voor. Wel het NH-Kanaal, maar daar liggen in Alkmaar erg veel bruggen over. M’n snelheid ligt rond 100 meter per minuut en ik probeer minder grote stappen te nemen dan vroeger, vooral uit een fietstunneltje omhoog.

  Like

  1. Ik weet zo ongeveer wel hoeveel stappen het zijn. Ik vind zo af en toe de haperende techniek met bijbehorende plaatjes grappig. Ik heb geen horloge, wel een armband die als stappenteller kan dienen, maar die draag ik bij periodes. Zelfs de telefoon gaat niet met elk wandelstukje mee.

   Met 2 x 4,5 km per dag ben je wel goed bezig!

   Like

   1. Ben 3 jaar geleden daarmee begonnen toen ze flinke botontkalking bij me constateerden. (Krijg ik ook medicijnen tegen.) In het begin wat last gekregen met m’n knieën, maar dat heb ik opgelost. Qua afvallen helpen die 4 miljoen stappen per jaar niet echt. Met fietsen lukt dat beter, maar dat heeft geen effect op botontkalking.

    Like

    1. Zelfs met medische noodzaak vind ik het knap.

     Dat wandelen niet helpt voor afvallen weet ik. Dat fietsen mogelijk wel helpt wist ik dan weer niet. Maar ik denk niet dat ik door deze bijwerking fietsen ineens (weer) leuk ga vinden.)

     Like

 2. Ik gebruik meestal Geotracker en dat klopt vaak ook niet. Vaak sla ik zomaar een stuk over en loop ik toch nog meer kilometers dan manlief.
  Ik heb twee maanden Strava geprobeerd en dat was helemaal niks. Als ik langs de zee liep ging er opeens een streep naar ergens midden op zee en weer terug. Ik maakte volgens Strava wandelingen van 65 km in 3 uur en kreeg als reactie dat ik goed bezig was 🙂

  Like

  1. Haha…. Google laat mij soms de Maas ‘oversteken’ op plaatsen waar geen brug of veer is. Runkeeper en Evy hebben dat ook wel eens gedaan.
   Qua afstand is-ie redelijk consequent, maar dat-ie gewoon vergeet stappen te tellen.
   Nou ja. Ik heb de app even verwijderd en weer terug gezet..Meestal gaat het dan weer een hele tijd goed.

   Like

 3. Grinnik. Grote stappen, snel thuis. Ik loop meestal door tot een rond getal. Dan loop ik nog 3x zigzaggend door straat of zo. Het plaatje van mijn route lijkt dan net een slechte kindertekening.

  Like

  1. Ik vond 5,9 rond genoeg.
   Ik hoef trouwens niet eens te zigzaggen om een gek patroon te krijgen. Dit keer heeft de app de route keurig gevolgd. Soms steek ik de Maas tussen de twee bruggen door ook nog driemaal over… Walk on water met mijn goddelijk lichaam…

   Like

Reacties zijn gesloten.