In het land der ijdele blinden …

In het land der ijdele blinden, zie ik er uit als een verlopen wasbeer. Wat mij betreft is dat de schuld van Corona.

Het zit zo

Ik ben lichtelijk slechtziend. Rechts -4,75, links -6,75. Omdat ik ook wat moeite krijg met lezen, en lenzen met leesgedeelte volgens mijn optometrist niet acht je van het zijn, heeft hij een andere oplossing bedacht. De lens die mijn linker oog corrigeert doet dat een beetje minder dan noodzakelijk is, waardoor mijn linkeroog nu lijdend is bij het lezen, en mijn rechteroog is de baas van het van mij af kijken.

Nu het stukje ijdel

In het kader van de hygiëne maatregelen heeft de H3M@ alle make up testers verwijderd met als gevolg dat ik de laatste keer dat ik de laatste keer een verkeerde eyeliner heb gekocht. Ik ben gewend aan een eyeliner met een dun puntje en dat heeft dit exemplaar alleen maar wanneer ik de eyeliner precies goed vast heb. Dat lukt wel wanneer ik mijn rechteroog opmaak, maar niet bij het linkeroog. Iets met de afwezigheid van een leesgedeelte rechts. Heb ik mijn lenzen niet in, is het effect precies omgekeerd. Dan zie ik met links te weinig om mijn rechteroog überhaupt te vinden.

Ik bedacht een list

De makkelijkste oplossing zou zijn een andere eyeliner, eentje met een dunne punt, te gaan kopen. Maar ja, in het kader van duurzaam zunnig zijn, heb ik die optie verworpen. Sinds een week neem ik mijn toevlucht tot de volgende workaround. Let op!

Eerst doe ik mijn linker lens in, en maak dat oog op. Dan is mijn rechteroog aan de beurt. Langzaam maar zeker ben ik de wasbeer ogen aan het uitbannen.

Zijn er meer dames die uit ijdelheid zo mogen prutsen?

10 gedachten over “In het land der ijdele blinden …

 1. Respect! Zoveel geduld heb ik niet. En zuinig ben ik ook niet dus ik zou gewoon voor een nieuwe eyeliner gaan. Ik heb overigens nog nooit eyeliner gekocht of geprobeerd. Ik gebruik kohlpotlood. Misschien moet ik toch eens proberen. Nog tips? Oh, wacht! Nog beter: maak een tutorial, joh! 😁

  Like

 2. Haha, ik zie het helemaal voor me. Ik gebruik gewoon geen eyeliner, werkt ook prima. Ik kan die namelijk zelfs met goed zicht niet aanbrengen zonder er uit te zien als een panda.

  Like

  1. En dan heb je door geoefend met dat spul wat je er zo van af kan vegen en dan lukt het altijd, en dan doe je het met eyeliner, open je je oog te snel en lijk je op een Egyptische hiëroglief.

   Geliked door 1 persoon

 3. hahahaha ik zie je al helemaal staan hannesen… 🙈
  Overigens zie ik aan het einde van de dag altijd uit als een wasbeer wanneer ik mascara op doe. Inmiddels heb ik een variant gevonden die iets langer mee gaat dan mijn vorige. Maar manmanman wat een ellende die make-up 🤣

  Like

  1. Dat ken ik ook. Iets met een vettig huidje rond de ogen. Ik kijk altijd vol bewondering naar mensen die ‘s-avonds nog net zo strak in de lak zitten als ‘s-morgens. Mij lukt dat nooit.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.