Pioenrozen

on

Eigenlijk ben ik geen voorstander van snijbloemen. Ik weet het, in de volle grond bloeien tulpen net zo snel (of langzaam, het is maar net hoe je het bekijkt) uit als op een vaas, maar toch. Het voelt niet goed, bloemen die hun leven geven om mijn huis op te fleuren. Hoewel ik volgens die redenatie ook geen kamerplanten zou mogen hebben, want ook die zijn in mijn huis hun leven negen van de tien keer niet zeker.

Toch heb ik de laatste weken regelmatig bloemen in huis. Het thuiswerken rechtvaardige gevoelsmatig die aanschaf. Dinsdag deed ik de boodschappen bij de A-XL-H hier in de stad en zag een paar bijzondere orchideeën staan. Omdat ik een vrij lang lijstje had liet ik de planten staan. Ik loop straks wel naar de A-kleine-H op de hoek, had ik bedacht.

Natuurlijk hadden ze daar die leuke orchideeën niet. De kamerplanten die er wel stonden lieten mijn hart niet sneller kloppen. De pioenrozen, nog helemaal in de knop, wel. Ik aarzelde heel even, en ging toen overstag. Een bos bleek voldoende voor twee vazen en je ziet (zeker die ene grote) de knoppen haast opengaan.

Die kamerplanten komen nog wel een keer.

11 reacties

 1. Villasappho schreef:

  Ik vind afgesneden bloemen eerlijk gezegd niet opfleuren. Heb zelfs de paastakken levend gekocht die ploep ik binnenkort ergens in de grond. Staan ze bij iemand in de tuin dan genie tik er uitbundig van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mevrouw W. schreef:

  Prachtig zijn ze!
  Mijn schoonmoeder heeft verschillende struiken in de tuin staan. Zo mooi!

  Geliked door 1 persoon

 3. Nicky schreef:

  Ik heb ook niks met bloemen. Maar je foto’s zijn wel heel mooi. Kunnen zó in een woontijdschrift.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dan moet ik het lopertje eerst strijken… 😉

   Like

 4. Anuscka schreef:

  Prachtige bloemen! Kan me voorstellen dat je die niet kon laten staan!

  Geliked door 1 persoon

 5. Diana Schuurmans schreef:

  Ik ben gek op pioenrozen, zó mooi. We hebben een erfenis-struik uit de vroegere tion van mijn schoonmoeder nu in onze tuin staan. Helaas, de laatste jaren geeft hij geen bloemen meer.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dat is jammer. Zonder pioenen is het vooral veel groen.. En niet eens zulk bijzonder groen. Maar de wetenschap waar de struik vandaan komt, maakt al dat groen wel weer bijzonder.

   Like

  2. Marry schreef:

   Wees gerust, die bloemen komen wel. De struik moet (een paar jaar) herstellen van het verplanten.

   Geliked door 1 persoon

 6. Mooi dat roze. Ik kreeg toevallig vandaag een bos pioenrozen van mijn werkgever, zo leuk!

  Geliked door 1 persoon

 7. anna b. schreef:

  Altijd mooi die pioenrozen.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ja… Ben nu alleen aan het denken dat die zacht roze ook wel erg mooi zijn..Maar kan niet aan de gang blijven. Deze ‘doen’ het nog wel een tijdje.

   Like

Reacties zijn gesloten.