’t is de schuld van Zoon

‘Moeten dat aardbeien worden? Die plantjes zien er wel wat zielig uit.’ Aldus Zoon. Ik kon hem geen ongelijk geven en besloot dat één aardbeienplantje extra geen kwaad kon.

Ik keek en zag de inhoud van deze bak elke dag een beetje meer sterven en bedacht dat ik ook wel drie aardbeienplantjes kon kopen. Eén voor in de pot erbij, twee voor deze bak.

Ik ging los en kocht zes (6!) aardbeienplanten. Twee kregen een plekje in de hangende bloembak. De andere vier bewonen nu de één na laatste lege pot die ik nog had. Wat overdreven is. Dus wellicht dat er vandaag toch eentje gaat verhuizen naar die ene bloempot met zielige plantjes. Nu is het wachten op de oogst.

De vijg heeft helaas het laatste vijgje laten vallen,maar groeit als kool, dus ik heb de hoop op een vijg uit eigen tuin nog niet opgegeven.

De banaan denkt er niet over de curve te flattenen maar groeit dusdanig hard dat zij binnenkort waarschijnlijk toch een nieuwe (hééééle grote) pot nodig heeft. Zucht.

Voor zover de balkon update.

11 gedachtes over “’t is de schuld van Zoon

 1. Ik ben benieuwd! Bij ons doen de aardbeien het ook nooit zo goed. Het zijn net knikkers…

  Like

  1. Hier doen ze het wel goed, maar ik heb alleen nog wat vijf of zesjarige planten… Dat is eigenlijk te oud.. Vandaar nieuwe aanwas…

   Like

  1. Ben je gek.Tussen Zoon en de Boys kan ik van geluk spreken wanneer ik één onrijpe aardbei naar binnen kan duwen.

   Like

 2. Ja, je vijgen- en bananenboom! Die was ik bijna vergeten… Wat staan die gekleurde potten gezellig. Je zoon de schuld geven: moet kunnen (-:
  Lieve groet ♥

  Like

 3. Je hebt meer planten op je balkon dan ik in de tuin. Heb zelf ook nog stil gestaan bij de aardbeienplant maar ik ben gewoon te lui.

  Like

Reacties zijn gesloten.