Uitersten …

on

Qua kledingstijl ben ik een mens van uitersten. Ik ben dol op comfy wat regelmatig resulteert in een Flodder-look, maar bij tijd en wijlen ga ik helemaal over the top. Toch heeft het een hele tijd geduurd (lees, ik was best al een oude muts) voordat ik toe wilde geven aan mijn voorliefde voor retro kleding. Want ja, wat zullen de mensen wel niet zeggen? Nou, dé mensen hebben altijd wel wat te zeuren, dus…

Ik trakteerde mij op een paar retro jurken en stond toen voor de vraag, wanneer trek je die dingen aan? Feesten en partijen ja, maar zoveel feesten en partijen heb ik niet per jaar. Ik ging ze gewoon dagelijks dragen. Niet dagelijks als in elke dag, maar wel met enige regelmaat. Voor een nog leuker resultaat experimenteerde ik ook wat met make-up.

Hier is de make up verzorgd door Harriëtte. Die kan dat veel beter dan ik-zei-de-gek.

In de periode dat ik geen werk had, gebeurde er twee dingen. Ik werd steeds handiger in het gebruik van make up, en mijn jurken kwamen de kast niet meer uit. Want ja, comfy Flodder stijl en geen verplichtingen hebben gaat gevoelsmatig goed samen.

Aan het begin van dit jaar kwam er ook een einde aan het spelen met make up. Iets met een verbouwing, spiegelloos zijn en heel goed opgeruimd hebben. Ik vond werk in de spiegelvrije en op de verbouwing aangepaste super makkelijke kledingperiode… en zo ging ik aan het werk.

Trok ik in de periode dat ik op locatie werkte nog wel eens een jurkje aan, nu ik thuis werk beperk ik mij meestal tot een net shirtje en een slobberbroek. Mijn make up blijft vaak beperkt tot een vaag potloodlijntje. Honderd procent Ma Flodder waardig.

Zaterdag trok ik een nette maar vooral ook mooie jurk uit de kast. Met een paar laarzen met hakken. Ging iets driftiger met het oogpotlood in de weer en vond zelfs de lippenstift terug. Dat voelde goed. Gisteren maakte ik op Facebook onderstaande avatar en grapte, nog nooit zo snel en goedkoop dreadlocks gehad, en mijn make up zit zowaar ook goed.

Vanmorgen moest (nou ja moest, wilde is een beter woord) ik even naar het tuincentrum en ik dacht Fok it!. Ik haalde een retro jurk en een paar schoenen met hakken uit de kast en ging volledig opgedoft eerst naar de H3MA om mijn make up voorraad aan te vullen, en reed toen door naar het tuincentrum om wat aardbeienplantjes te kopen.

Weet je wat: Dat voelde goed! En dan heb ik het niet alleen over de aardbeienplantjes. 😉

12 reacties

 1. Nicky schreef:

  Prachtig ben je! En het voelt zo lekker, hè?

  Like

  1. Rianne schreef:

   Het voelt heerlijk …

   Like

 2. Villasappho schreef:

  Je kan het hebben! Die schoenen passen er ook zo goed bij me.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Zijn er ooit speciaal bijgekocht. Uren geshopt met Vriendin en haar dochter. Ik wilde pumps. Na drie uur Maastricht vond zij deze en was ik verkocht.
   En ze lopen best goed. Heb er ooit 10 km Groningse kinderkopjes mee geslecht.

   Like

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het echt prachtig! En ik denk dat mensen met veel plezier iemand zien lopen in zo’n mooie jurk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zelfs in deze thuis-blijf-tijd kleed ik me netjes aan. Netjes als in (schone) broek en t-shirt met korte of lange mouw, en net als iedere dag 0 make up

  Geliked door 1 persoon

 5. Kakel schreef:

  Gewoon dragen! Staat je hartstikke leuk en wat een geweldige foto van je. Jammer dat ik geen bouwvakker ben; dan had ik naar je gefloten (-:

  Geliked door 1 persoon

 6. Mrs. T. schreef:

  Het is ook een prachtige jurk! Ik houd wel van die stijl.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik weet dat jij er van houdt…

   Like

 7. mormorsweb schreef:

  Looking good!

  Geliked door 1 persoon

 8. lauradenkt schreef:

  Staat je goed!

  Geliked door 1 persoon

 9. lem2 schreef:

  Waar je je goed in voelt, siert je. ❤

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.