Euh… ik kan je niet zien..

Nu we met z’n allen thuiswerken, hebben mijn collega’s en ik vooral contact via Microsoft Teams. Daarmee kan je al typend chatten maar ook bellen en videobellen. Naast ons maken nog miljoenen andere mensen gebruik van Teams dus Microsoft is druk bezig met het doorontwikkelen van het product. Zo kon je aan het begin van de WFH (work from home) periode je achtergrond alleen blurren (fijn wanneer je in de keuken zit en achter je staat de vaat van een week) maar al snel kon je kiezen uit een aantal leuke, voorgeprogrammeerde achtergronden.

Toen ik op LinkedIn de optie ‘je eigen achtergrond instellen voor Teams’ voorbij zag komen aarzelde ik niet, en stuurde de link door naar een collega waarvan ik dacht dat hij dat wel kon waarderen. Ik had gelijk. Tijdens het volgende overleg verraste hij ons met verschillende eigen achtergronden zoals een foto van onze vaste werklocatie, en even later het logo. (En op de dag van de verpleging een scene uit One flew over the cuckoo’s nest).

Ik heb meer fröbel-minded collega’s dus al snel kwam de ene na de andere grappige achtergrond voorbij. Het leven moet wel leuk blijven tenslotte.

Gisteren werkte ik even op de fysieke werkplek. Mijn laptop, met camera, hing gesloten aan de docking. Twee schermen vind ik voldoende. Een collega video belde. Ik deed de laptop open en zag een collega met een baard van vier dagen. Ik zei niets maar vond het wel vreemd. Tijdens het gesprek werd mij duidelijk dat hij iets met de camera instellingen had gedaan. Baardgroei verdween, hoed verscheen. Toen kwamen de cartoon gelaatsuitdrukkingen. Uit waardering probeerde ik ze uitdrukking na uitdrukking live te matchen. Er volgde geen reactie. Toen verschenen er twee blauwe glazen in beeld en ik zei, Ik heb de echte, kijk maar!

Ik zette mijn zonnebril op en toen zei collega, Euh… ik kan je niet zien! Verbaasd keek ik naar het scherm en toen naar mijn instellingen. Ik was vergeten de camera aan te doen. 😉

6 reacties

 1. Nicky schreef:

  Grinnik. Handig, joh! 😉
  Wij hadden ballonnen laatst als achtergrond. Voor een jarige collega. Dat was wel leuk. Verder kreeg ik bijna een epileptische aanval van alle wisselende schermen omdat je maar vier collega’s tegelijk in beeld hebt. Ik hoop ook niet dat we er een gewoonte van maken.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Teams is een update aan het uitrollen dat je met 8 mensen tegelijkertijd in beeld hebt. Twee mensen zijn iets groter in beeld dan de andere 6 en je ziet wel meteen wie het meeste aan het woord is …;-)
   Bij ons zit die update nu op het systeem. Zijn we met meer dan zet iedereen zoveel mogelijk de camera en de microfoon uit. Zet je je microfoon aan, is het voor de voorzitter duidelijk dat je iets wilt zeggen.
   Wanneer we de wekelijkse update hebben, zet de persoon die aan de beurt is (vaak) de camera even aan, zodat we weten wie er aan het woord is.
   Ik heb gemiddeld twee teams overleggen per dag dus tel uit je winst… 😉

   Like

 2. Mrs. T. schreef:

  Hahaha, de camera vergeten. 😉
  Ik heb geen webcam op mijn desktop, dus ik skype/team via mijn mobiel of via de laptop. Maar die laatste start ik niet altijd op.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik heb alleen een laptop. Op het werk gaat-ie op de docking en dan wordt het een desktop (met muis, los toetsenbord en twee schermen). Thuis koppel ik er één extra scherm aan en een muis… en dan is het net echt. Alleen met de laptop werken kan ook… Maar dat extra scherm is wel makkelijk.

   Like

 3. Villasappho schreef:

  Ik ben nog uit de skypetijd die ik vlot achter me liet omdat ze messenger niet konden vervangen. Ik heb werkelijk geen idee van al die programma’s en voel me er heerlijk ouderwets bij. Helaas kom je tegenwoordig niet meer weg met sorry ik heb geen webcam.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.