Hamsteraar

Op woensdag 11 maart van dit jaar deed ik boodschappen en kocht een verpakking met 6 rollen toiletpapier. Zonder ook maar één enkele rol in de voorraadkast geen overbodige luxe. De dag erop hoorde ik de eerste hamsterberichten maar dacht, het zal zo’n vaart niet lopen. Op zaterdag deed ik nogmaals boodschappen en hoewel de schappen leeg oogde, lag er nog wel het één en ander. Vanuit de idee dat het hamsteren wel over zou waaien, kocht ik geen toiletpapier. Dom, weet ik nu.

Dinsdag, de week erop deed Zoon boodschappen. Toiletpapier stond wel op het lijstje, maar lag niet in het schap. Op woensdag lag er ook niets. Net zo min als afgelopen zondag. Met twee mensen fulltime thuis begon het wel te nijpen.

Ik deed iets wat ik nooit achter mijzelf had gezocht. Ik bezocht meneer Bol en bekeek de toiletpapier voorraad al daar. Gezien de hoeveelheid soorten die uitverkocht waren, was ik niet de eerste die op dat idee was gekomen. Ik bekeek wat er nog wel was, vond het allemaal wel heftig duur maar maakte een keuze en klikte op bestellen.

Gisteren werd het bezorgd. Ik zat net in een teleconferentie toen de bel ging. Zoon maakte open en kwam even later de huiskamer binnen met de buit. Een enorme doos met wc papier. 48 rollen. Ineens bleek de prijs wel mee te vallen.

Al die rollen passen niet eens in het ketelhok maar liggen ter leeringh ende vermaeck boven op de boekenkast in de hal. Zodat ik elke dag eraan herinnerd word dat ik ongewild hamsteraar ben geworden. Gelukkig heb ik schijt aan wat mensen van mij denken :-).

Bron: Instagram Gerrit de Jager

22 reacties

 1. Nicky schreef:

  Hahaha! Geweldig. Wij zaten ook even krap maar het kwam gelukkig net op tijd goed. Afgelopen weekend was wel de wijn op (?). Dat was wel even schrikken, zeg! 😉

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik zag zoiets voorbij komen op Facebook. Daar kon ik mij weinig bij voorstellen.Als het nu chocolade was geweest … 8)

   Like

 2. Anuscka schreef:

  En zo maken we elkaar allemaal gek…

  Geliked door 1 persoon

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het bizar dat het toiletpapier nu serieus op is in supermarkten. Een soort self fullfulling prophecy. Doordat mensen bang waren dat het op zou gaan, gingen ze hamsteren, en nu is het ook op. Lang leve bol.com zullen we dan maar zeggen…

  Like

  1. Rianne schreef:

   Zolang als het duurt.. Al heb ik voorlopig genoeg papier in huis…

   Like

 4. Mrs. T. schreef:

  Melk en wc-papier inderdaad. En afbakbroodjes. Tja …

  Like

  1. Rianne schreef:

   Afbakbroodjes is ook zoiets ja. Binnenkort toch maar weer even naar de winkel.

   Like

 5. Mrs. Brubeck schreef:

  Melk, nog zo iets, elke keer als ik in de winkel kom is het op. Dat wc-papier, ik blijf dat niet begrijpen.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik heb nog niemand gelezen of gehoord die het begrijpt. Blijft bijzonder, dat hamsteren.

   Staat op en schrijft melk op het boodschappenbriefje…

   Geliked door 1 persoon

 6. saturnein schreef:

  Hahaha zo grappig! Hier gelukkig nooit echt problemen gehad, wegens net voor de hamster-crisis veel wc-papier gekocht in aanbieding.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Doe ik normaal ook. Maar ja, al een tijdje geen aanbieding gezien.

   Geliked door 1 persoon

 7. Audrey schreef:

  Haha! Wij hebben altijd een ruime voorraad van alles, dus ook van wc-papier. Dus net voor de gekte losbarstte nam ik nog een nieuw XXL pak van 20 rollen bij de Lidl mee (aanbieding voor 5 euro) terwijl we het vorige pas net hadden aangebroken. Daar ben ik nu wel blij mee…

  Geliked door 1 persoon

 8. Ximaar schreef:

  Begin dit jaar heb ik een pak van 12 kleine rollen gehaald, daar doe ik mee tot eind-mei. Heb dus nig niet de behoefte gehad om te hamsteren. In de winkels die ik bezoek ligt ook voldoende en anders wordt het de Turkse winkel. Mensen durven daar niet te hamsteren. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Hier durven ze het overal..

   Like

   1. bertiebo schreef:

    Hahaha, dat is zeker maar gelukkig, dat je er schijt aan hebt. Ik lig echt in een deuk hier!

    Like

 9. Tineke schreef:

  Vandaag is het mij sinds drie weken gelukt om een aantal rollen te kopen. “Stinkend” duur! , maar ja ik was er door heen. We deden heel zuinig 🙂

  Like

  1. Rianne schreef:

   Wij waren ook super zuinig bezig, maar er zijn grenzen.
   Top dat het gelukt is.

   Like

 10. Haha
  Ik ben geen hamsteraar maar heb wel graag voorraad. Met name glutenvrije spullen, daar kan ik een hele tijd mee vooruit. Wc-papier ook, maar dat is hier geen overbodige luxe met 5 volwassenen (bijna) fulltime thuis. Ik moet hoognodig weer eens wat proberen in te slaan.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik denk dat ik de komende tijd bol erin houd.
   Moet van de week de glutenvrije voorraad wel even aanvullen.

   Like

   1. Is er een Sligro in de buurt? Daar hebben ze echt lekkere gv pasta van Rummo.

    Like

    1. Rianne schreef:

     Er is een sligro in de buurt (meen ik) maar wij zijn niet zo van de pasta (al eet ik vanavond toevallig spaghetti)

     Like

 11. Villasappho schreef:

  Je hebt groot gelijk, het is door hun dat je dit gedrag hebt moeten vertonen. Ik dank mijn oma in de hemel dat ze me geleerd heeft altijd een voorraad te hebben en ik heb dus nog genoeg.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.