Grotendeels vlak

Ik fiets dus naar het werk. Al twee dagen op rij. En weten jullie wat? Die roeptoeter van Google Maps die zegt dat de route grotendeels vlak is, heeft er geen verstand van.

Op de heenweg hang ik na ongeveer 7 minuten halfdood over het stuur. Dat komt niet door de afstand (kippen-eindje) maar doordat de route een stijgende lijn vertoond. Op sommige plaatsen een fors stijgende lijn.

Maandagochtend dacht ik nog dat het aan mijn conditie lag. Maandagmiddag nam ik tweemaal een verkeerde afslag, en dacht het nog steeds.

Dinsdagmiddag reed ik in één keer goed naar huis, waarbij ik de eerste 8 tot 9 minuten, let op, niet hoefde te trappen maar juist moest remmen. Samen met mijn fiets ging ik als een speer de berg af.

Als ik Amerikaans staatsburger was, spande ik nu een rechtszaak tegen Google aan. Iets met valsheid in geschrifte.

17 gedachtes over “Grotendeels vlak

  1. Ik begin in 2, eindig in 1, en stap dan af en wandel een stukje. Dinsdag wat korter dan maandag. Met een beetje geluk kan ik morgen of vrijdag het hele stuk fietsen. (Inderdaad, ik heb vandaag mijn vrije dag).

   Like

 1. Wou je ruilen met Zuid-Limburg? Ik woon in een “dal” en moet altijd omhoog fietsen welke kant ik ook uit wil!😁😁 Maar ik heb inmiddels wel zo’n foetelfiets. Heerlijk, ik wil niet meer zonder ondersteuning fietsen.

  Like

  1. Nee… Ik vond de rit Sittard – Spaubeek – Schimmert 30 jaar geleden op mijn mountainbike al niet voor herhaling vatbaar. Nog verder naar het Zuiden nodigt helemaal niet uit tot fietsen (en zeker niet met mijn huidige conditie)

   Like

 2. Misschien is er sprake van ‘vals plat’? Dat ken ik uit hardloopland! Dat het lijkt alsof het plat is, maar je loopt of fietst je te pletter…. Kom je dan helemaal bezweet op het werk nu?

  Geliked door 1 persoon

  1. Op een deel van de tocht is het inderdaad ‘vals plat’ maar op andere stukken heb ik echt te maken met flinke hoogteverschillen…
   Maar het schijnt goed voor mijn conditie te zijn. 😉

   Like

 3. 30 meter hoogteverschil, dat hebben we hier al in de Schoorlse Duinen. Neem aan dat alles onder de 800m als vlak wordt gezien. 😉

  Like

  1. Dat snap ik helemaal. Mijn hart wil er nog niet aan, maar wie weet ga ik voor het eind van het jaar toch gebruik maken van de fietsregeling om een ‘gemaks-exemplaar’ aan te schaffen.

   Like

 4. Och ja Arnhem Oosterbeek is ook grotendeels vlak, de buurtbus is me twee keer voorbij gekomen en de tweede keer begon de chauffeur me toe te juichen. Sterkte met fietsen!

  Like

 5. ‘ Grotendeels vlak’, dat klinkt net zo als ‘vrijwel overal droog’. Altijd gelijk, maar toch stink je er in.
  Wel lekker, na het werk freewheelen naar huis!

  Geliked door 1 persoon

 6. Koop een e-bike 🚴‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️

  Mijn hersenen zijn het daar nog niet mee eens, maar mijn benen en longen zijn zich al aan het verdiepen in het fietsplan van mijn werkgever 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.