Renovatie (4): De eerste twee dagen zitten erop

De planning voor week 1 van de renovatie ziet er als volgt uit. Maandag beginnen met het leeghalen en strippen van de badkamer en de wand in mijn slaapkamer. Vanaf woensdag start de loodgieter, wordt de keuken gedemonteerd en gaat de elektricien aan de slag zodat de tegelzetter in week 2 op maandag zijn magic kan gaan uitvoeren.

Planningen zijn er om aangepast te worden. De badkuip en het badmeubel stonden zo buiten. De muurtegels hadden maar een beetje aanmoediging nodig om van de muur te vallen. Zoon, die puin zou ruimen, kreeg het haast niet bijgebeend. Aan het eind van de ochtend waren de muren schoon. Na de lunch gingen de heren de vloertegels te lijf, terwijl ik aan de wandel ging. Toen ik minder dan twee uur later thuis kwam, was de vloer verdwenen, en de elektricien al aan het meten waar de stopcontacten naar toe moeten verhuizen.

Dinsdagochtend vertrok ik voordat de aannemer en de elektricien er waren. Tegen het middaguur kwam ik thuis en was de keuken ‘verdwenen’. Maar dat niet alleen. Ook de bank en de poef waar ik mentaal al afstand van had genomen maar die nog altijd in de huiskamer stonden, hadden mijn huis verlaten. ‘s-Middags werd verder gegaan met de elektrische leidingen in de keuken, terwijl er ook van alles in de badkamer (in de buurt van de afvoer) gebeurde en ik hoorde dat de tegelzetter waarschijnlijk vrijdag al het voorwerk komt doen, zodat er maandag meteen getegeld kan worden.

‘We’ (ahum, ik doe geen fluit behalve koffie maken) schijnen op schema te liggen!

17 reacties

 1. Villasappho schreef:

  Nog even doorbijten dus wel fijn dat je zoon meehelpt!

  Like

  1. Rianne schreef:

   Vooral de eerste dagen heeft hij meegeholpen. Vanaf woensdag zorgt hij voor de koffie. En leert tussendoor het een en ander bij over bijvoorbeeld de ketel. Altijd fijn.

   Like

 2. betjesonnetje schreef:

  Poe hee! Dapper hoor, dat je dit aangaat. Maar het gaat goed en dat is niet altijd zo … Ik denk dat het inderdaad helpt dat je zoon erbij blijft.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dankzij zijn technische achtergrond, wapperende handjes en easy going natuur lijkt er een klik te zijn. Al zitten de klussen waar hij bij kan helpen (slopen en sjouwen) er nu grotendeels op.

   Like

 3. Nicky schreef:

  Dat gaat als een speer! Lekker! Fijn dat zoon een handje helpt, dat scheelt zeker. Goei jong is ut! Ik vind de metamorfose van je lamp in de keuken ook opmerkelijk. Is-ie ontploft?

  Like

  1. Rianne schreef:

   Niet echt. Iets met draden trekken om extra stopcontacten te kunnen maken (sprak deze beslist niet technische dame). Op zich niet erg dat de lamp ontploft is btw. Er komt daar een ander soort lichtshow dan deze landingsbaanlampen.

   Like

 4. Anuscka schreef:

  Wauw, inderdaad: dat hoor je niet vaak, zo’n verbouwing die op schema loopt. Fijn! En wat heerlijk kamperen zo (die laatste foto). Duim je voor mij dat onze ‘vloerrenovatie’ ook zo vlot gaat (ALS we eenmaal beginnen… )

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik ga positieve vibes sturen tegen die tijd.

   Geliked door 1 persoon

   1. Anuscka schreef:

    ❤ (dat motiveert!)

    Geliked door 1 persoon

 5. Gaat voorspoedig!

  Geliked door 1 persoon

 6. Marry schreef:

  Dat badkamerplafond is overweldigend. Hoe oud is je huis eigenlijk?

  Like

  1. Rianne schreef:

   Begin jaren 80. Maar ik heb en een lekkage gehad in de badkamer, en de afzuiging doet het niet geweldig. Beide problemen worden nu opgelost.

   Like

 7. Mrs. T. schreef:

  Zo, dat gaat goed. Hopelijk blijft het zo.
  Lekker kamperen in je eigen huis.

  Geliked door 1 persoon

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Fijn dat het voorspoedig loopt zeg. Het lijkt me best afzien.

  Like

  1. Rianne schreef:

   We hebben geluk met het weer….En ik weet dat er een einde aan komt..

   Like

 9. Audrey schreef:

  Dat hoor je ook niet vaak, zeg, een verbouwing die voorloopt op de planning!

  Like

  1. Rianne schreef:

   Volgens mij deels door de puin-ruim-hulp van Zoon waardoor de professionals konden blijven breken, en de tegels kwamen heel soepel van de muur. Dat is wel eens anders..
   Voor nu ben ik een blije gup. Het ergste breken (en dus stof) is gedaan.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.