Koffie momentje

Knooppunten lopen: Stuwroute Baarlo

Vriendin en ik zouden aan de wandel gaan. Het leek mij een keertje leuk een andere route dan anders te wandelen en zocht op Liefde voor Limburg naar een aantal leuke routes hier in de buurt. ‘Doe mij nummer 2 maar,’ reageerde Vriendin. De stuwroute in Baarlo dus. Ter voorbereiding downloaden ik de bijbehorende app, want knooppunten lopen, dat heb ik nog nooit gedaan.

De avond voor vertrek kreeg ik een SMSje van mijn provider. Ik had (voor het eerst!) mijn datalimiet bereikt. Ik had nog wel internet, maar veel langzamer. Dusdanig langzaam dat ik voor de zekerheid de route en het knooppunten overzicht fotografeerde en een notitie van de route richting het beginpunt maakte. Een goed idee, bleek.

Watermolen Baarlo

Misschien had ik ook uit moeten zoeken hoe knooppunten lopen precies werkt. Zolang er knooppunten te vinden waren, ging alles prima. Toen kwam er een kruispunt zonder knooppunt. Er stond alleen een paaltje met gele pijltjes in een rood vlak. Eén pijltje wees onze kant op, één pijltje wees naar links en ik besloot rechtdoor te gaan. Want er was nergens een nummer te vinden. Bovendien ligt daar het stuw en volgens de foto van de route was dat de weg die bewandeld diende te worden.

Al wandelend langs het water waaide we bijna uit onze winterjas. Aan het einde van de weg was geen knooppuntenpaaltje te vinden. Op basis van de foto gingen we rechtsaf, op zoek naar het volgende knooppunt. Wie zoekt die vindt, en het nummer bij een van de pijltjes klopte met een van de nummers van de route, dus gingen we die kant op. Alleen, de weg naar rechts die volgens de het routekaartjes moest komen, kwam niet. Uiteindelijk kwamen we bij het paaltje met de twee gele pijltjes op een rood vlak uit. Inderdaad, we hadden daar niet rechtdoor moeten lopen, maar linksaf moeten gaan. Leermomentje.

Heel even hebben we overwogen om om te keren en de route op correcte wijze te vervolgen. Heel even maar. Dankzij een straf. waterkoud windje ons vanuit Duitsland over het water nu al tweemaal geteisterd had, waren we dusdanig verkleumd dat de kortste route richting auto ons als muziek in de oren klonk. Nou ja. We weten nu wel hoe we knooppunten moet lopen! Binnenkort, als het wat minder waait, de hele route maar eens lopen. De helft die we tweemaal gezien hebben, zag er goed uit.

10 gedachten over “Knooppunten lopen: Stuwroute Baarlo”

  1. Daarom mag ik graag gewoon de deur uitlopen en gaan wandelen. Desnoods een route. Maar als ik iets zo wat ik mooier vind, of spannender, dan sla ik dat straatje in en zie wel waar de route mij brengt.
   Wandel ik wat verder buiten de deur, dan wil ik wel graag mijn auto (of fiets) terugvinden…

   Like

  1. Of weer zo’n paaltje, of een paalje met een nummer en een pijltje. Denk ik.
   Mocht ik de volgende keer weer verkeerd lopen, ga ik even bij een knooppunten lopen expert langs.

   Like

Reacties zijn gesloten.