Glow Eindhoven

International gezien mag Parijs de lichtstad zijn, als geboren en getogen Eindhovenarin weet ik dat er maar één lichtstad is, en wel Eindhoven. Eindhoven heeft een lichttoren, de lichtjesroute (elk jaar vanaf 17 september) waarmee de bevrijding van Eindhoven wordt gevierd, en de carnavaleske naam voor Eindhoven is ’t Lampegat. Need I say more!

Sinds ik de stad verlaten heb, is het lichtgehalte in Eindhoven verhoogd door middel van Glow, het internationale lichtkunst festival. Let op de volgorde, want kunstlicht festival dekt de lading beslist niet. Tot mijn schande was ik er nog nooit geweest. Tot afgelopen dinsdag. Ik was, samen met Mieke van mickeysplace.nl (inderdaad, weer een blogontmoeting) toch in de buurt, de laatste trein vertrekt pas om 0:19 uur (en dan is Glow allang afgelopen) dus…. Liepen wij samen de route. Ik was heftig onder de indruk. Volgend jaar wil ik weer.

Ps. De foto’s waar ik op sta, zijn door Mieke gemaakt.

27 reacties

 1. AnneMarie schreef:

  Oh wat dom van ons. Zijn we nog nooit geweest ondaks dat we best gek op zijn op dit soort evenementen. Volgend jaar begrijp ik.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Vanavond kan ook nog. Maar ik vermoed dat het dan beestachtig druk is. Volgend jaar is denk ik beter. Ik poog het in de gaten te houden, om er eerder melding van te maken.

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Dat zou super zijn

    Like

    1. Rianne schreef:

     Psssttt.TIP. Voor wanneer ik het vergeet. Ik ben op Instagram het account GLOWEindhoven gaan volgen… Dan moet het goedkomen.

     Like

     1. AnneMarie schreef:

      Dank. Ga ik ook doen.

      Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. T. schreef:

  Ik ben er ook nog nooit geweest.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Het is een aanraden. Echt.

   Like

 3. Mevrouw W. schreef:

  Een collega van me was ook geweest en ze had ook van die mooie foto’s (en filmpjes). Het is echt iets om eens te onthouden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Echt doen want het is zeker de moeite waard. De hele wandeling is ook reuze gezellig. Her en der zijn rustpunten met koek en zopie stands ingericht.

   Like

 4. anna b. schreef:

  Mooi lichtspel. Wij rijden bijna wekelijks vanuit het centrum van België naar Veldhoven om ons kleinzoontje te zien of op te halen. In Eindhoven zelf kwamen we nog nooit.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Terwijl Eindhoven meerdere attracties heeft.

   Like

 5. Wauw, dat ziet er mooi uit. Leuk weer een blogontmoeting. 🙂

  Like

  1. Rianne schreef:

   Onze eerste ontmoeting was niet bloggerelateerd. Tegenwoordig vinden we van wel.

   Like

 6. Nicky schreef:

  Wat leuk dat je weer een blogontmoeting had! Het ziet er prachtig uit, die lichtjesroute. Ik ben ook nog nooit gaan kijken, terwijl er in Amsterdam ook altijd eentje is. Gelukkig kan ik plaatjes kijken bij jou!

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dit is Glow. Een evenement van een week over een route van ongeveer 5 km.
   De lichtjesroute is langer, gaat bijna door alle wijken van de stad en bestaat vooral uit ornamenten aan huizen en lantaarnpalen. De lichtjesroute is bijna niet te bewandelen. Fietsen of met de auto is beter. Meestal te bewonderen van 18 september tot na de herfstvakantie regio Zuid.

   Like

 7. Deborah schreef:

  Ziet er prachtig uit. Hoelang is de route?

  Like

  1. Rianne schreef:

   5 km. In de link in het blog is alle informatie terug te vinden.

   Like

 8. Mickey schreef:

  Al een aantal jaren heb ik de GLOW-wandeling gelopen, al dan niet met camera en statief. Het eerste jaar was ook ik zwaar onder de indruk. Daarna werd het wat minder, want al eens gezien. Tot dit jaar. Deze editie is indrukwekkend en zeker de moeite waard om minimaal 1 keer te gaan kijken. Volgend jaar weer 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Ik ga het in de gaten houden voor volgend jaar.

   Like

 9. Marry schreef:

  Sprookjesachtig mooi, daar in Eindhoven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Helaas niet altijd.

   Like

 10. Jeannette schreef:

  Ik was er gisteren. Vlak voor station Eindhoven mocht onze trein niet verder. Daarna toch naar het statiom. Na een paar minuten moesten we onze trein heel snel verlaten. Daarna werden we alle hectiek gewaar.
  Mijn Spaanse schoondochter verteld waarom het in Eindhoven is en het lichtstad genoemd wordt. Philips kende ze natuurlijk wel.
  Ik vond bepaalde onderdelen prachtig.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Het ene was mooier dan het ander maar ik vond alles knap bedacht.

   Like

 11. Nicole Orriens schreef:

  Kijk, dat wist ik dan weer helemaal niet van Eindhoven! Dat het een lichtstad is. Dat vind ik zo leuk aan Blogland: je leert voortdurend nieuwe dingen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Vroeger kwamen alle lampen uit Eindhoven.Met dank aan de broertjes Philips.

   Like

 12. Audrey schreef:

  Je hebt het maar druk met al die blogontmoetingen! Het ziet er heel tof uit. Ik moet ook maar eens gaan – helaas gaat dit jaar niet meer lukken denk ik.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Vanavond en morgenavond nog… Da’s inderdaad krap..

   Like

Reacties zijn gesloten.