Het laatste studieresultaat is binnen ..

Persoonlijk

Toen begin 2018 de reorganisatie van de afdeling ICT werd aangekondigd, was dat voor mij een reden na te denken over mijn toekomst. Wilde ik als HR/ICT-er met pensioen gaan, of ging ik nog eenmaal voor een carrièreswitch? Ik was klaar met het HR/ICT-erschap en koos voor dat laatste, en in oktober 2018 begon ik aan de opleiding Online Communicatie & Social Media. Om op die manier van mijn hobby mijn werk te maken.

Al studerend en solliciterend, met de modules webdesign en social media in de pocket, duurde het even voordat het tot mij doordrong, dat alle switches in mijn carrière van organische aard waren. Het gevolg van bewust ja (of nee) zeggen tegen een aanbod, maar nooit een verandering met voorbedachte raden.

Rondom de tijd dat ik aan de laatste module online marketing begon, groeide het besef dat ik nooit een hekel aan mijn werk heb gehad, maar teleurgesteld was in de organisatie. Terwijl elke HR en/of ICT sollicitatiebrief zo uit mijn vingers rolde lukte het reageren op communicatiefuncties niet. Een veeg teken. Vooral omdat mijn blogspiratie steeds minder werd, tot ik van de zomer er zelfs over dacht mijn blog aan de wilgen te hangen.

Een moduleopdracht schrijven is lastig. Een moduleopdracht schrijven voor een onderwerp wat je niet ligt, is lastiger. Wanneer je dan ook nog tot de conclusie komt, dat (online) marketing echt niets voor je is, en je halverwege de module een andere docent krijgt, die de stof op een heel andere manier behandeld, en op andere punten de nadruk legt, is het bijna ondoenlijk.

Even heb ik overwogen dat ding maar niet te schrijven. De opleiding de opleiding laten. Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wilde de opleiding afmaken. Ik wilde slagen. Ik wilde mijn droom, mijn plan, nog niet opgeven. Bovendien ben ik op studiegebied een strebber.

Het schrijven van de opdracht was een martelgang. Of beter gezegd, het denkwerk. Op de valreep leverde ik mijn opdracht in. Op dat moment viel er een last van mijn schouder. De blogspiratie kwam terug. Mijn droom bleek ineens geen droom meer. Terwijl de ene na de andere van mijn medestudenten een onvoldoend kreeg wist ik twee dingen. Ik heb het niet gehaald, en ik ga geen tijd en geld in een herkansing steken.

Ondanks dat ik eigenlijk wel wist dat ik het niet gehaald had, bleef ik tegen beter weten in hoop houden. De 4 die ik kreeg kwam, na de 9 voor webdesign en 7 voor social media, best hard aan. Toch blijf ik bij mijn eerdere besluit om niet te herkansen. Net als mijn medestudenten heb ik er niets van begrepen. Herkansen voelt daarom zinloos. Mocht ik ooit op organische wijze het communicatie of marketing vak inrollen, kan ik altijd nog uitzoeken of ik iets met dit open einden kan of moet.

En dan is het nu tijd voor een schoolvakantie!!

26 gedachten over “Het laatste studieresultaat is binnen ..

 1. Altijd goed om een studie te volgen. En het was dus heel leerzaam. Bovendien kun je wat je geleerd hebt misschien goed gebruiken in een volgende baan. Of voor je blog. Ik moet er toch niet aan denken dat je die aan de wilgen gehad had. Fijne vakantie!

  Like

  1. Daarom. Ondanks dat heb ik ook dingen geleerd waar ik wel wat mee heb, wel wat mee kan, en andere mensen al mee heb kunnen helpen. Een mens wordt nooit stommer van studeren.
   En ik heb nu gruwelijke bewondering voor mensen die wel de hele dag met marketing bezig zijn.

   Geliked door 1 persoon

 2. Je schrijft dat alle puzzelstukjes op hun plaats halen. Dus heb je geprofiteerd van je nieuwe opleiding. Een felicitatie waard, zéker gezien je doorzettingsvermogen.
  Lieve groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd! Volgens mij levert dit resultaat je heel veel op! Wijsheid, zelfinzicht en kans op een baan die je wel ligt 😘 ik heb nooit een hoge pet op gehad van communicatie collega’s, dat zal meespelen. Maar ik zie jou ook eerder in een IT achtige omgeving opbloeien. Mits dat een goede club is!

  Geliked door 1 persoon

  1. Onlangs sollicitatiegesprek gehad. Afgewezen. Wel met de melding, maar als ik een applicatiebeheerder nodig heb, klop ik bij jou aan.
   En zo vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

   Geliked door 1 persoon

 4. ‘…..groeide het besef dat ik nooit een hekel aan mijn werk heb gehad, maar teleurgesteld was in de organisatie…’ Je slaat hiermee mijn spijker op de kop. Misschien inderdaad zo slecht nog niet om om te scholen, hoewel gewoon een andere werkkring mij ook nog wel aanspreekt. Maar jammer dat het niet is geworden wat je had gehoopt, maar aan de andere kant leer je er altijd van en dat is mooi meegenomen.

  Like

 5. Ach ja, diploma schmiploma. Je kunt altijd nog gewoon zeggen dat je die studie gedaan hebt. Dat je vanwege die ene onvoldoende dat papiertje niet gehaald hebt, is vervolgens facultatief om te vermelden. 😉
  Maar het is de vraag of het überhaupt bij je gaat passen, dus lekker voor jezelf kiezen, toch?

  Like

  1. Aangezien de opleiding uit modules bestaat die je ook los kunt volgen, heb ik de opleiding verwijderd en de beide gehaalde modules zowel op mijn CV als op LI genoemd. Is toch een teken dat ik de afgelopen periode niet alleen maar lui achterover gehangen heb 😉
   Papiertjes heb ik niet. Diploma opleiding is in de prijs inbegrepen. Voor deelcertificaten moet je extra betalen. De student als cash-cow dus.

   Geliked door 2 people

   1. Zo heb ik nooit mijn diploma medisch secretaresse gehaald, omdat ik na 20 jaar in de journalistiek supersnel met vier vingers kon typen en ik weigerde dus de module blind typen met tien vingers te doen. Daar ben ik dan dus heel principieel in 😅 Gelukkig heeft het ontbreken van die ene module (en daardoor het ontbreken van een diploma) mij nooit gehinderd. Heb fijne jaren als medisch secretaresse gewerkt dankzij een leidinggevende die naar de mens en de capaciteiten keek, en niet naar diploma’s… zo iemand gun ik jou ook!

    Geliked door 1 persoon

    1. Zo heb ik ook altijd gewerkt. Ik werd secretaresse en toen zei mijn baas na een jaar, tijd voor een opleiding. Dus ikke zo van … Euh? Doe ik iets niet goed.

     Hij: Jawel. Maar je blijft hier vast niet altijd werken en op veel plaatsen vragen ze om een diploma en niet om ervaring. Dus.. jij gaat naar school, zodat zij hun diploma kunnen krijgen.

     Die man, dat is een fijn mens.

     Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb heel veel geleerd. En over de stof, en over mijzelf. En last but not least heb ik geleerd dat de wereld niet vergaat wanneer ik een onvoldoende haal. Zolang ik maar weet dat ik er naar eer en geweten voor gewerkt heb. En dat heb ik.

   Geliked door 3 people

    1. Ik weet nog steeds niet waar die strebber, die mijn zesjes mentaliteit heeft weggevaagd, vandaan komt.
     Zoon heeft het tegenwoordig ook. Ging hij vroeger om te slagen, tegenwoordig wil hij met stralende cijfers stralen.

     Geliked door 1 persoon

     1. Ja, grappig is dat, hoe zoiets kan veranderen. Bij mij is het andersom gegaan: vroeger wilde ik achten en negens halen, nu doe ik wat ik kan en als dat niet meer dan een 4 is – so be it 😀 (dan ga ik wat anders doen – net als jij – tenzij het om Deens gaat, dan heb ik een probleem…)

      Like

Reacties zijn gesloten.