Stroomstoring

Net terug van het wandelen, bekijk ik de foto’s op mijn telefoon om te beslissen of er eentje bijzit die geschikt is om op Instagram te plaatsen. Ik word op geschrikt door een irritante piep. Een vloek en een zucht later staat Zoon in de woonkamer. ‘Is hier de stroom er ook af geweest?’ vraagt hij. Ik kijk rond. Het klokje op de oven geeft nog steeds de tijd aan, dus nee. ‘Bij mij wel,’ zegt hij. ‘Mijn PC en wekker zijn beide even uit geweest.’ Ik denk aan de piep. ‘Doet de verwarming het nog? vraag ik hem. Die doet het nog, of weer, dus niks aan de hand.

Wanneer ik een half uurtje later even door mijn Facebook tijdlijn scroll zie ik onderstaand berichtje.

Ik laat het aan Zoon lezen. ‘Da’s dan duidelijk,’ zegt hij, ‘Mijn slaapkamer ligt in Blerick, en iemand anders betaalt de stroom. Dat kan niet anders.’

Beetje bizar is het wel. 😉

10 gedachten over “Stroomstoring

 1. Daar in het diepe zuiden van Nederland loopt de landsgrens ook wel dwars door een huis. Dus zo gek is die gedachte van zoon niet.

  Like

 2. Ik vind het wel een leuke reactie van je zoon :-). Hij heeft in elk geval de humor van zijn moeder geërfd.
  Dat van die stroom is wel raar. Maar Villashappo zal het dan wel goed hebben. Hier is de stroom ooit een paar keer uitgevallen maar dan ook echt lekker goed. Heel de wijk was donker en alleen de Bruna (hier 500 meter vandaan) had een generator. Heerlijk al die mensen met vers opgedolven waxinelichtjes. We zeiden elkaar vriendelijk goedenavond en daarna was het dus raden wie nou wie had gegroet.
  Goh, daar had ik ook wel een blogje over kunnen schrijven. Jij bent slimmer dan ik 🙂

  Like

  1. Grijns. Het kan alsnog.
   Zoals ook al gereageerd richting Villasappho: Het echte Blerick heeft dik twee uur zonder stroom gezeten…

   Like

 3. Leuk zo’n kind. Als ze de boel nagekeken hebben en weer inschakelen is dat best een belasting van het stroomnet daar zal die tik in de stroom mee te maken kunnen hebben gehad. Ik heb het vaker gezien waar ik ben opgegroeid.

  Like

  1. Grote delen van Blerick hebben dik twee uur zonder stroom gezeten. Iets met een kabelbreukje.

   Dus waarom hij er heel even last van heeft gehad…

   Like

Reacties zijn gesloten.