Net werken

Het voordeel van even geen werk hebben is dat ik tijd heb om vrienden te helpen met dingen waar ik net iets meer verstand van heb dan zij. Zo heb ik van de week de nieuwe (concept) website van een vriendin van voor naar achteren doorgetest. Gekeken naar de layout en de navigatie-onderdelen. Gecheckt of de linkjes wel werkte, de tekst consistent, en of de layout wel prettig oogt op een mobieltje. Kwam al die opgedane theoretische kennis met betrekking tot webdesign toch nog van pas.

Een dag later nam ik eens goed de tijd om de moduleopdracht van een klasgenoot door te nemen. Ik heb dat onderdeel al met goede resultaten afgerond waardoor ik mij bijna ervaringsdeskundige mag noemen.

Beide dingen waren leuk om te doen. Al was het maar omdat ik hierdoor het gevoel kreeg mijn opleiding niet voor niets te doen. Dat ik barstensveel heb geleerd.

Bovendien hield het mij van de straat. Twee dagen lang. Ik was even vergeten hoe dat was, twee dagen lang intensief testen, controleren, aanvullen, adviseren en documenteren. Het voelde net als werken. Het voelde goed. Ik kan het nog. 

Het was ook vermoeiend. In eerste instantie dacht ik dat ik het werken ontwend was. Dat ben ik natuurlijk ook. Ondertussen weet ik dat het dat niet (alleen) is. Terwijl de mussen door de hitte dood van het dak vielen heb ik kans gezien een koudje op te lopen. Mijn zakdoek wijkt momenteel niet van mijn zij. Tja, je kan maar ergens talent voor hebben.

10 reacties

 1. Fra det gule hus schreef:

  Kennis en ervaring inzetten voor anderen is altijd fijn, hoe nieuw die kennis ook voor jouzelf is. Geeft ook een bevredigend gevoel inderdaad. Nu nog van dat gesnotter af… (hoe krijg je het voor elkaar ja)

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik heb talent. Vermoed nu dat ik naast een virusje ook weer wat last heb van allerlei voedselallergieën dus ben ook maar weer mijn hooikoortspillen gaan slikken.

   Geliked door 1 persoon

   1. Fra det gule hus schreef:

    Dat ‘like’ slaat op je eerste zin 🙂 Heerlijk als iemand dat gewoon zo van zichzelf weet en erkent. Voor de rest: beterschap!

    Geliked door 1 persoon

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Sympathiek en fijn dat je anderen helpt! En ik kan me voorstellen dat het fijn is om te merken dat je bepaalde kennis en vaardigheden hebt opgedaan en kunt benutten. Beterschap gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 3. Nicky schreef:

  Knap van je! Vooral dat laatste. Beterschap x

  Geliked door 1 persoon

 4. Beterschap met je koutje

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dank je. ’t is gelukkig maar een koutje… En het weer is bud, dus thuisblijven is gewoon lekker.

   Like

 5. Villasappho schreef:

  Haha die laatste zin. Maar knap waardeloos gaat wel weer over.

  Like

 6. Heel erg veel beterschap gewenst! ❤

  Like

 7. Marja schreef:

  Beterschap.

  Like

Reacties zijn gesloten.