Geheugensteuntje

Ik weet al jaren dat voldoende drinken wonderen doet voor je gezondheid. Tenminste, voor die van mij. Tijdens mijn werkzame leven werd ik daarom regelmatig vergezeld door een Dopper. Meestal trok ik dat flesje driemaal per dag leeg. Soms vaker. Geen centje pijn. Het was een goede gewoonte geworden.

Tot ik niet meer naar het werk ging. Voldoende drinken bleek ineens lastiger dan gedacht. Het voelt namelijk wat achterlijk om thuis met een Dopper rond te wandelen. Dat ding gaat mee tijdens wandelingen, auto- of treinritjes… maar er in huis mee te sjouwen? Nee! Gevoelsmatig zijn Doppers zijn voor elders, niet voor thuis.

Een van de onderdelen van het afscheidscadeau van de collega’s was een prachtige karaf.  Het werd mijn thuis Dopper. Tijdens de tropische zomer van 2018 werd die karaf mijn steun en toeverlaat. Ik trok dat ding met gemak tweemaal per dag leeg. De zomer kwam ten einde, en de karaf een sta in de weg. Bovendien,  met een kraan zo dichtbij, en geen enkele reden waarom ik niet elk half uur even een glas kan vullen, had ik die toch helemaal niet nodig?

Euhm. Ik doe dat dus niet. Elk half uur naar de kraan wandelen. Zelfs eenmaal per uur haal ik niet. De afspraak, om tijdens het wachten op een kop koffie een glas water te drinken zet, nu ik mijzelf op koffie rantsoen heb gezet, ook geen zoden aan de dijk. Daarbij schijnt koffie ervoor te zorgen dat je sneller vocht afvoert, dus moet ik eigenlijk twee glazen water per kopje koffie drinken. Maar na twee glazen water heb ik geen zin meer in koffie, dus..

Dus heb ik de karaf uit de kast gehaald en in ere hersteld als geheugensteuntje. Gewoon omdat ik zo’n steuntje nodig heb. Laat de zomer van 2019 maar komen. Mijn karaf en ik zijn er klaar voor!

En jij? Drink jij voldoende en gaat jou dat makkelijk af? Of is het een dagelijks gevecht?

26 reacties

 1. Fra det gule hus schreef:

  Hier drinken we sloten thee. Liefst van iets uit de tuin (‘onkruid’, of munt). Water drink ik zelden, alleen als het heel warm is. En verder niks eigenlijk…

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik heb vage plannen om weer een theepot aan te schaffen. Dan drink ik meer thee dan wanneer ik ‘em per kop moet zetten.

   Geliked door 1 persoon

   1. Fra det gule hus schreef:

    Zo werkt het voor ons in ieder geval wel, dus ik zeg: doen!

    Geliked door 1 persoon

 2. Nicky schreef:

  Mij kost het moeite. Maar vooral op mijn werk. Thuis drink ik veel thee en drink ik ’s avonds ook nog een (Action)waterflesje leeg. Op mijn werk heb ik een Dopper staan maar die vind ik niet fijn. Zal (weer) eens een waterflesje op het werk neerzetten.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dan heeft ze een Dopper en gaat zij aan het waterflesje.

   Like

 3. Op mijn werk drink ik voldoende, maar thuis ook zeker niet altijd. Herkenbaar dus.

  Geliked door 1 persoon

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Heel wisselend eigenlijk.. soms heb ik ook meer dorst dan andere dagen. Ik heb waterglazen waar ongeveer 0.3 liter in kan. Drink er sowieso 3 per dag leeg, buiten de koffie en melk om, dus bijna 1 liter. En wat ik ook probeer is, om altijd nadat ik naar het toilet ben geweest de boel weer aan te vullen en een half glas of een paar slokken water te nemen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik kom er zeker wel aan met water drinken en thee. Mijn 2 favoriete. Daarbij zet ik vaak (vooral met warm water) een fles water neer en die drink ik dan op. Ik drink nu alleen de avonden wat minder, aangezien ik met mijn zwangerschap er anders tig keer uit moet om te plassen :’)

  Like

  1. Rianne schreef:

   Da’s inderdaad één van de nadelen van de zwangerschap. Je wordt er een enorme zeikerd van… 😉

   Geliked door 1 persoon

 6. Mrs. T. schreef:

  Ik kom denk ik wel aan een liter. En drink daarnaast ook nog (te) veel koffie. Af en toe thee en vrij regelmatig wijn. 😉

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dan haal je de twee liter vocht per dag met gemak.

   Like

 7. Villasappho schreef:

  Ja het lukt me steeds beter omdat ik de gewoonte heb water te drinken als ik naar de wc geweest ben.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dat zou voor mij als beroepszeikerd ook een mogelijkheid zijn… Je brengt me op een idee.

   Geliked door 1 persoon

 8. Mathilde schreef:

  Ik drink het liefst heet water. En dat de hele dag door. Ik vind koud water zo’n plens in de maag. Het lijkt wel of heet water direct wordt opgenomen of zo. Zo drink ik gemakkelijk 2 liter water per dag weg.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Ik probeer het wel eens, thee zonder zakje, maar kan er niet aan wennen.
   Zo maar een brainwaive: Misschien dat het leegtrekken van de karaf zo goed gaat omdat dat water al snel op kamertemperatuur is… en daarmee geen koude plens.

   Geliked door 1 persoon

   1. Mathilde schreef:

    Ja dat zou best kunnen.

    Geliked door 1 persoon

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben er eigenlijk helemaal niet zo mee bezig. Ik denk dat ik ’s avonds met mijn drie mokken thee alsnog wel aan voldoende vocht kom.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Daar zou jij wel eens gelijk in kunnen hebben ..

   Like

 10. Marja schreef:

  Ik drink heel veel. Dat moet wel voor mijn nieren. Die werken nog maar voor 23%.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dan moet je helemaal.
   Juist vanwege de niet zo gezonde pijnstillers die ik slik probeer ik voldoende te drinken zodat mijn nieren een beetje ontlast worden.

   Like

 11. Vlinder1960 schreef:

  Ooit ergens gelezen dat je moet drinken als je dorst hebt en dat ook koffie en thee geldt als drinken. Ik drink ook ‘slecht’ maar heb altijd een glas op het aanrecht staan naast de kraan en kom ik vanzelf wel lurken. Ik drink geen frisdrank, alleen water, koffie en thee (en soms een wijntje…). Ik vind water ook lekker, zeker dat gewoon uit de kraan. Het water in HD vind ik zelfs lekkerder dan in WO waar we een ontharder tussen hebben staan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Dat van die koffie en thee heb ik ook gelezen. Net als al die andere adviezen. Zodoende zie ik door de bomen het bos niet meer … en hanteer nu mijn huid en gevoel van welbevinden als graadmeter. De ene dag heb ik wat meer nodig dan de andere dag. Momenteel zijn het veel ‘ene’ dagen op rij.

   Geliked door 1 persoon

 12. Rob Alberts schreef:

  Vreemd maar ik leef nog steeds op koffie.

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Ik ben aan het afkicken… Chcolade laten staan is makkelijker…

   Geliked door 1 persoon

 13. Audrey schreef:

  Die karaf is inderdaad prachtig! Mij gaat voldoende water drinken wel vrij goed af. Ik drink sowieso geen koffie of thee en maar zelden fris of sap (oke, en af en toe mag ik een warme chocomel van mezelf), dus vrijwel alles wat ik naar binnen tank is water. Ik vind het ook echt heel lekker.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dat is het stomme hieraan. Ik vind water ook lekker. Ik vergeet alleen te drinken.
   Soms laat ik zelfs mijn koffie koud worden. En dat voor een verslaafde…

   Like

Reacties zijn gesloten.