Het zal de leeftijd wel zijn..

Soms heb ik van die nachten, dan doe ik geen oog dicht. Zo ook in de nacht van woensdag op donderdag. Soms gun ik mijzelf dan wat extra uurtjes slaap in de ochtend, maar aangezien ik vrijdag naar school mocht, wilde ik niet het risico lopen dat ik van donderdag op vrijdag weer niet in slaap kwam.

Met drie uurtjes slaap op de teller begon ik aan de donderdag. Ondanks een duf hoofd is het mij gelukt om zonder brokken te maken bij het stembureau te komen, en het juiste, vooraf bedachte, hokje rood te kleuren.

Eigenlijk liep de dag best wel lekker. Tegen de tijd dat ik naar bed ging, was mijn dufheid volledig over. Echt waar.

Vrijdagochtend werd ik fris en fruitig wakker. Bij het indoen van mijn lezen bleek het linkerdeel van het lenzendoosje leeg te zijn. Dan maar rechts in doen, en voor links een nieuwe lens pakken, dacht ik. Ik zag geen steek. Logisch, want het bleek de linker lens te zijn die ik in mijn rechteroog had gefrot. Die had ik donderdag dus in het verkeerde hoesje gestopt. Bovenop de rechterlens.

So much voor mijn dufheid was volledig over.

Net voor vertrek pakte ik nog even snel een bakje kip uit de vriezer voor het avondeten. Bij thuiskomst bleek het een bakje gehakt te zijn.

So much voor vrijdagochtend werd ik fris en fruitig wakker.

Echt, het is duidelijk dat ik een dagje ouder word. Vroeger draaide ik mijn hand niet om voor een grotendeels doorwaakte nacht. Nu heb ik er gewoon twee dagen last van. Tenminste, ik hoop dat het nu over is.

14 gedachten over “Het zal de leeftijd wel zijn..

 1. hihi, ik kan helemaal niet tegen slaap te kort. Tenzij ik er mij er helemaal op instel. (zoals bij de Roparun bijvoorbeeld) maar anders: op tijd naar bed voor mij. Anders gaat het niet goed haha.

  Like

 2. Ik heb het altijd al ietsie moeilijk gehad met slaaptekort. Ik moet echt 9u slapen of ik ben de volgende dag niets waard. Het is zo erg dat als ik weet dat ik ’s anderdaags moet werken (is dat nu 7u30 of 8u, maakt geen verschil) ik de avond voordien niet wegga omdat ik constant het uur in de gaten houd. Ik wil immers om 22u ten laatste mijn bed in bij werkdagen, want ik vrees dat ik anders niet aan mijn slaap kom en ik er de volgende ochtend moeilijker uit kan. Echt lastig vind ik het wel.. vooral als je er zo 5 dagen na elkaar hebt..

  Like

  1. Klopt dat dat zwaar is. Ik herken het wel. Ik heb dan wel geen negen uur slaap nodig, maar in de tijd dat ik er om zes uur uit moest, moest ik uiterlijk half 11 in bed liggen, anders was het een verloren race. Een avondprogramma hield ik er dus ook maar zelden op na. Want, eenmaal weg geweest, duurde het altijd veel langer voordat ik in slaap viel, dan op een gewone avond.
   Mensen en hun slaapgewoontes. Best bijzonder allemaal. En afwijkend.

   Like

  1. Ik heb jampotjes. De ene wat erger dan de andere. Oftwel, mijn bril hangt, ondanks kunstof glazen, altijd een beetje scheef. Nu is mijn hoofd ook scheef… precies dezelfde kant op. Dubbel scheef dus.

   Like

 3. Haha! Ja, echt hè! Soms zie ik hier jeugd voorbij fietsen, onderweg naar een feest, terwijl ik de slaapkamergordijnen dicht doe en in bed kruip. Dan denk ‘Goh, dat deed ik vroeger ook’. Maarals ik dan lekker warm in mijn bedje nog even een stukje lees, ben ik eigenlijk wel blij dat ik niet meer hoef. Ik hoop dat je inmiddels bijgeslapen bent!

  Like

 4. Ik kan me de tijd ook nog herinneren dat ik er geen moeite mee had. Nu kruip ik gelukzalig in mijn bed na een nachtdienst. Ik heb zo een volgorde waarin ik alles moet doen ’s morgens anders vergeet ik iets.

  Like

 5. Kan er ook niet meer tegen, maar dat mag hè, ben tenslotte wel een stukkie ouder dan jij!
  Ik slaap tegenwoordig bijna nooit meer door, maar vannacht.. Niet lekker en om 23.00 meteen gaan slapen, om 6.30 even eruit, daarna weer door tot 9.15… niet normaal. Maar nodig dus denk ik dan maar hoor!
  Fijn weekend Rianne!

  Like

Reacties zijn gesloten.