WC-borstel

In afwachting van de offerte en het definitieve badkamerontwerp ben ik allerlei huisstijl / home improvement filmpjes aan het bingewatchen. Iets met een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Sommige filmpjes heb ik al meerdere keren gezien want hoe had zij ook alweer bedacht die vierkante kamer in te delen? Het gevolg van al dat bingewatchen is dat ik mij nu op wc-borstels aan het oriënteren ben.

Ik zie jullie denken: wc-borstels?

Yup. Dat komt zo. In één van de filmpjes laat de stylist een mooie wc-borstelhouder zien. Leuk, dacht ik, Maar die van mij is leuker. Pas bij de derde keer of zo dat die houder voorbij kwam dacht ik niet alleen dat die van mij veel leuker is, maar ontstond de vraag:

Hoelang gaat een wc-borstel eigenlijk mee?

Mijn hoop dat internet uitkomst zou bieden bleek ongegrond. Ik zocht iets van een tijdsindicatie maar, niks noppes nadah. Meer dan de opmerking dat er geen tijdsindicatie te geven is omdat het afhangt van hoe intensief de borstel gebruikt wordt, vond ik niet.

Ik vond wel wat tell tale tekenen.

Als de borstelharen van wit naar geel verkleuren is het tijd om de borstel te vervangen. Dat ding van mij heeft zwarte haren, dusssch…

Het zacht worden van de borstelharen is ook een teken dat het tijd wordt de borstel te vervangen. Noem mij een watje, maar ondanks regelmatig hygiënisch schoonmaken kan ik behoefte om te voelen of de haren zacht zijn makkelijk onderdrukken. De borstel borstelt nog alles schoon, dusssch….

Iets zegt mij…

wcborstel_zon leukerd vind ik nooit meerOndanks dat ik niets met de gevonden informatie kan of wil, vermoed ik zomaar dat mijn wc-borstel met dik vijftien jaar ver over de THT datum heen is. De hoogste tijd om (rustig) op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar.

Één ding heeft internet mij al wel duidelijk gemaakt. Zo’n leukerd als ik nu heb, vind ik nooit meer. Zelfs niet in het wat duurdere segment (150 ballen voor een wc-borstel is overdreven, toch?).

Hoe vaak vervang jij de wc-borstel(s)? En heeft iemand tips voor een leuke, betaalbare exemplaren?

29 gedachten over “WC-borstel

 1. Mijn borstel staat in een wit bakje dat met een chroomkleurige ring aan de muur hangt (daar kun je zo lekker onderdoor dweilen). Daar hoort dus een borstel bij met een chroomkleurig handvat. Het bakje wordt keurig 2x per week gereinigd en de borstel (met zwarte haren) staat 2x per week in de week als ik de plee schrob. Maar de borstels die ik koop (bij Blokker of Action) gaan na een tijdje roesten net boven de borstelharen. Dan koop ik dus een nieuwe. Ik schat na anderhalf jaar of zo.

  Like

  1. Ik voel mij een vetdedel… Maar een plastic borstel gaat niet roesten dus… Doe ik het hier nog even mee…

   Like

 2. Aan de reacties te lezen is het geen erg regelmatig voorkomende wisseling. Ik heb ook altijd zwarte borstels. Koop ze bij de Action en heb er altijd een paar in voorraad. Met zwart zie je ook niet dat ze vies zijn, maar dat weken helpt, doe ik dus ook. De bak/pot/houder waar hij in staat was ik regelmatig af. En voor het vervangen heb ik wel een systeem. Voor mijn verjaardag en voor de kerst vervang ik ze, boven en beneden. Op de een of andere manier zit dat in mijn systeem, al vele jaren. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. De huiige volledig kunsstof doet het hier al jaren prima. Deze staat niet op de borstel, maar hangt in een soort bloemenvaas, die daarmee aan de bovenzijde hermetich wordt afgesloten. Vind ik een stuk frisser er de borstel kan niet omvallen. Er bestaan dure roestvrijstalen versies van, maar ik ben gekker op de veel goedkoper kunststofversie van de Xenos. Sluit beter af. Kan niet stuk. en slijt vrijwel niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vervang de WC-borstel ook als ik vind dat hij niet meer kan … dus als hij er redelijk smerig uitziet hihi VIES HE!

  Like

   1. Daar heb ik een probleem, ik ben soms zo dom als ik de WC kuis, van de rand onderin te kuisen met die borstel als er papier in de pot ligt. Plezant hoor, moet je ik weet niet hoeveel moeite doen om al die stukjes papier eruit te krijgen … tsssss

    Like

 5. Gossie, wat een onderwerp. 😉
  Ik vervang ze als ze viezig zijn.
  Soms als ik de wc gepoetst heb, dan laat ik borstel en al lekker ‘weken’ in de pot.

  Like

  1. Ja, je moet er maar opkomen. Heb wel even getwijfeld, maar gezien de reacties is het wel een onderwerrp wat ‘leeft’.
   Zolang de borstel niet leeft, vind ik dat prima..
   Dat weken, dat doe ik dus ook.

   Like

 6. Het timen van WC-borstels vervangen valt voor mij onder de categorie: “Oh yuk dit kan echt niet meer”.

  😉

  En dat is zo eens in de vier jaar geloof ik. Is ook wel afhankelijk van hoe vaak ‘ie gebruikt wordt en waarvoor. Zo ken ik iemand die haar hele gezin geleerd heeft om bij de grote boodschap eerst wat wc-papier in de pot te doen en de boel daar dan op te deponeren. Kost een hoop extra papier, denk ik, maar de poetsnoodzaak is een stuk minder.

  Like

  1. Ik probeer de action zoveel mogelijk te vermijden. Voelt toch als de AliExpress van Nederland.
   Ik heb de tip Dille en Kamille gekregen. Die is ecologisch verantwoord.

   Like

 7. Ik heb er een van dille en kamille, niet omdat ik hem mooi of leuk vind, maar ga voor een natuurproduct en niet voor een plastic of metalen exemplaar . En hoe lang hij meegaat ligt er aan hoe vaak je hem schoonmaakt en ook hoe vaak je hem gebruikt. Ik heb er een in de badkamer en een in de wc beneden en niet allebei worden even vaak gebruikt.

  Like

  1. Bedankt voor de tip. Al dat plastic kan mij ook niet bekoren dus zodra het tijd wordt om het huidige exemplaar te vervangen, zal ik eens bij Dille en Kamille binnenwandelen.

   Like

 8. Serieus, door jou ga ik nu nadenken over mijn wc-borstel(s). En ik weet dat ze al verschillende keren vervangen zijn in de tijd dat ik in dit huis woon. Iets met gezin van 4. Maar vraag me niet wanneer. En … gewoon Action-spul … haha

  Like

  1. Mijn vroegere borstels, van de witte gevallen in een sneu bakje, werden ook regelmatig vervangen. Alleen deze.. Kan er nog geen afstand van nemen. Ik heb ook nog van niemand gehoord dat het elk jaar of elke twee jaar (om maar een dwarsstraat te noemen) moet gebeuren.

   Like

 9. Mijn tante Marietje heeft mij op het belang van de wc-borstel geattendeerd, en ook dat ik het bakje regelmatig moet schoonmaken. Ik vind de jouwe echt superleuk. Die van mij is suf.

  Like

  1. Ooit een impulsaankoop bij een of ander groot woonwarenhuis in het midden des lands. Ben de naam vergeten. Was ooit super populair in de bladen.
   Het bakje wordt ook regelmatig schoongemaakt. Anders schiet ik nog niets op met het schoonmaken van de borstel. 😉

   Like

 10. Jouw wc-borstel is echt supercool! Persoonlijk vind ik dat als de borstel er ok-ish uitziet en hij niet van ellende uit elkaar valt, het helemaal prima is. Ook in het kader van minder verspilling en zo. Hij doet het toch nog gewoon?

  Like

  1. Hij doet het inderdaad nog gewoon, en woont ver van de straks nieuwe badkamer vandaan.
   En ja, ik vind hem nog steeds supercool. Mijn borstel houdt een oogje in het zeil.. 😉

   Like

   1. Ik ging toch even kijken, en zag dat ik een foutje had gemaakt.
    Niks weghalen. Fijn dat je mij erop attendeert.
    En foutjes maken we allemaal [engelsmilie].

    Like

Reacties zijn gesloten.