Ik had mijn mond dicht gehouden!

Een jaar of vier geleden werd ik op een ochtend opgeschrikt door een vreemd geluid uit mijn slaapkamer. Ik ging kijken, en zag een jongeman ‘aan’ het raam hangen. De glazenwasser.  Die ik niet had besteld. Maar nodig was het wel, dat mijn ramen een keertje gelapt werden.

Ik wandelde naar buiten en ging het gesprek met de jongeman aan. ‘Hoort dat raam dan niet bij dat huis,’ zei hij, en wees naar de voordeur aan de andere kant van het portiek. Nee dus. Grapje van de architect. Ik vroeg hem of hij het raam van Zoon, en het raam aan de voorkant ook kon doen. ‘Dat moet ik aan mijn vader vragen,’ zei hij, en klom van zijn ladder af.

Tien minuten later had ik met Pa een afspraak gemaakt. De andere twee ramen werden ook gelapt, en mijn huis werd in het ramen-lap-schema opgenomen. Elke zes weken kon ik weer naar buiten kijken. Mits het niet te hard waaide, vroor, of het water met bakken uit de hemel viel. Je kon er dus niet echt de klok op gelijk zetten.

Dat naar buiten kijken viel ook tegen. Het binnen-ramen-lap-schema liep niet synchroon met het buiten schema. De frequentie lag iets lager.

Eind vorig jaar, in de wetenschap dat ik het even met wat minder inkomen moest doen, heb ik mijn glazenwas-abonnement opgezegd. Ik was dus best verbaasd toen ik begin mei werd opgeschrikt door een vreemd geluid uit de slaapkamer. Mijn ramen werden weer gelapt.

Ik wandelde wederom naar buiten. Dit keer stonden er twee heren met zo’n lange telescoopbuis te hannessen. ‘Stop maar,’ zei ik, ‘Deze twee ramen horen niet bij dat huis, dussschhhh…’

‘Ik zei het je toch..,’ zei de ene. ‘Wat een onlogische bouw,’ mopperde de andere. Uit de reacties maakte ik op dat mijn slaapkamerramen sinds begin dit jaar nog gewoon volgens schema zijn gewassen. Om heel eerlijk te zijn was mij dat niet opgevallen. .

Met een ‘Bedankt, en nu weet je het voor de volgende keer,’ liep ik weer naar binnen. Net voor het sluiten van de deur hoor ik nog hoe mopperkont mij toeriep, ‘Wat ongelooflijk stom zeg. Ik had mijn mond dichtgehouden als ik jou was.’

Hoofdschuddend dacht ik, waar gaat het heen in deze wereld?

Had jij iets gezegd? Of had je, conform de opmerking van mopperkont, de mannen gewoon door laten poetsen?

19 gedachten over “Ik had mijn mond dicht gehouden!

 1. Ik zou het ook gezegd hebben. Maar niet te vaak. Ik had ooit zo’n abonnement om de kliko schoon te maken. Terwijl ik opgezegd had, bleven ze mijn kliko maar schoonmaken ook al had ik netjes de schoonmaaksticker er af gehaald. Na een paar keer melden bij de schoonmakers ben ik daarmee gestopt. Het heeft zeker anderhalf jaar geduurd voor ze het door hadden. En dat kwam omdat de (betalende) klanten nieuwe stickers kregen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik merk het ook niet altijd op. Was wel blij dat beide ramen (toevallig) dicht zaten, anders had ik wateroverlast gehad.

   Like

  1. Ik ben minder uniek dan ik, naar aaneleiding van die meneer zijn opmerking, dacht. Tot nu toe hebben alle dames, hier en elders, mij in ‘het gelijk’ gesteld.
   Fijn!

   Like

    1. Die doen er het zwijgen toe…
     Hum… Is dat veelzeggend? Of toeval?
     Tenslotte reageren hier sowieso niet zo gek veel mannen..

     Like

Reacties zijn gesloten.