Weer een kast …

Het heeft even geduurd, maar ik begin op ‘declutter-stoom’ te komen. Na de boekenkasten en het balkon, was het nu de beurt aan de meidenkast. Ooit gekocht in Amerika. Op zoek naar meubels zag ik dit kastje staan, werd verliefd en teleurgesteld toen bleek dat het kastje alleen als onderdeel van een slaapkamer werd verkocht. Waren we ineens een slaapkamerinrichting (die we ook nodig hadden) rijker.

Na de scheiding bleef deze slaapkamer, en dus het kastje, bij mijn voormalig echtgenoot. Toen hij een x-aantal jaren geleden ging samenwonen vroeg hij of ik het kastje ‘terug’ wilde hebben. Ik had er eigenlijk geen plek voor, maar zei toch ja. Nooit spijt van gehad. Het is nog steeds een lust voor mijn oog, en er past een hoop rommel in, dat wil je niet weten.

Hoeveel er eigenlijk in zat, daar kwam ik van de week pas achter toen ik de kast leeg haalde. 

Tijd om per item een beslissing te nemen: blijven, oud papier, rommel, kringloop! Deze actie leverde uiteindelijk één doos voor de kringloop, één doos oud papier, twee vuilniszakken rommel op. Niet alles ging weg. Dit kwam achter de bank te liggen, in afwachting van de aanschaf van een aantal organizers. De bakjes, trommeltjes en dozen die ik nu gebruikte, hadden hun beste tijd wel gehad.

Vrijdag was het zover. Het ‘grote’ herinrichten kon beginnen.

Plank één is voor de administratie. Op plank twee staan twee ‘dozen’. Eentje met gebruiksaanwijzingen, en eentje met diploma’s en ‘keep-sakes’ als het Groene Boekje en een vriendenboekje van Zoon, wat inentingsbewijzen van mij, de poezië-albums van Mam en van mij. Daarnaast de perforator en de plakbandhouder.  Op plank drie liggen de buitenkussens.

In lade één liggen allerlei computer en telefoon toebehoren als snoeren, muis, opladers, de powerbank. In lade twee allerlei klein kantoorspul zoals pennen, paperclips, notitieboekjes en post-its. Lade drie en vier zijn leeg, en in lade vijf liggen mijn handtassen.

Voor nu ben ik een tevreden mens, al weet ik dat er nog steeds dingen in de kast liggen, waar ik nooit meer wat mee doe, maar waar ik nu vanuit sentimentele overwegingen, nog geen afscheid van kon/kan nemen. Dat komt nog wel. Volgend jaar is die kast weer aan de beurt!

Inderdaad lieve mensen. Twee lades zijn nog leeg. Het moet niet gekker worden. 😉

17 reacties

 1. minoesjka2 schreef:

  Heerlijk toch, die 2 lege lades, betekent dat je ruim voldoende opberg ruimte heb voor de spullen die je in huis hebt.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Yup. Binnenkort is het archief aan de beurt om geschoond te worden. Met een beetje geluk heb ik dan een hele plank in de servieskast leeg. Zo lekker. Ruimte. Alles een vaste plaats (want ruimte) ..

   Geliked door 1 persoon

 2. Nicky schreef:

  Zo lekker is dat! Fijn ook dat de buitenkussen in de kast kunnen. Dat vind ik altijd van die ondingen om te bewaren!
  Leuk kastje, trouwens.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dank je.
   Het zijn natuurlijk maar kleine kussens en zouden buiten kunnen blijven… maar nu ze nog zo nieuw zijn, ben ik zuinig.

   Like

 3. Fra det gule hus schreef:

  Goed bezig hoor! Moet hier ook nodig weer eens een rondje maken…

  Geliked door 1 persoon

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Dat overkomt mij ook als ik aan het opruimen ben, heb ik opeens echt ruimte over hahahaha…
  Goh.. ik dacht dat ik van van alles zo’n allegaartje had. Dat staat overigens ook allemaal achter een deurtje hoor. Maar jij hebt het ook, dus we zullen wel niet de enigen zijn… Keurig en het voelt lekker hè.
  Ik ben alleen in het begin altijd van alles kwijt, want als ik iets verplaats ben ik dat alweer snel vergeten. En nee.. dat komt niet door mijn leeftijd, dat heb ik altijd al gehad. 😉

  Like

  1. Rianne schreef:

   Alleen de tassen zijn nieuw in de kast. Heb wel een halve nacht liggen piekeren wat er in die ene nieuwe doos zat want…Totdat ik mij afvroeg waar de handleidingen waren gebleven. Toen wist ik het weer en kon gaan slapen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Diana Schuurmans schreef:

  Ik dook weer eens in mijn kledingkast. Bekeek alléén het hanggedeelte en 2 lades. Daar kwam dus een wasmand vol spul uit dat ‘weg’ kon. Voornamelijk omdat het overcompleet was. Ik heb bv best veel paar sokken. Voornamelijk van die hele dikke. Die ik dus nooit pak omdat dat helemaal niet goed en lekker zit in mijn schoenen. En van die huis sokken, omdat ik een koukleum ben. Maar de praktijk leerde dat ik niet verder kom dan twee paar in gebruik. De rest lag te liggen. Al die tijd bewaarde ik alles, want ‘het is nog goed en bijna nieuw’. Nu ging het weg. Het ruimt zo op in mijn hoofd wanneer ik weet dat er alleen spullen in huis zijn, die ik echt gebruik…

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dat heb ik dus ook.
   Binnenkort zijn de keuken en de badkamer weer aan de beurt, dan de TV-kast (vooral werk voor Zoon) en aansluitend mijn kledingkast en dan mag ik het weer even loslaten.
   De neiging om lege planken meteen te vullen ben ik ondertussen ook kwijy.

   Like

 6. Ik heb het (on)geluk dat we een grote kelder hebben. Alles wat ik opruim verhuist naar beneden ……

  Like

  1. Harriette schreef:

   Enen nieuwsgierig… ligt wat tijdelijk achter de bank i.a.v. nieuwe organizers) verhuisde ook weer in de kast?

   Like

   1. Rianne schreef:

    Jazeker. Dat is op de na-foto’s te zien. En toen ging er nog het e.e.a. weg.

    Like

  2. Rianne schreef:

   Dat had ik vroeger ook. En een zolder. Ging ik na tien jaar verhuizen, bleek dat ik niets van de spullen op zolder of in de kelder had gebruikt in de voorafgaande periode. Alles weggedaan.

   Geliked door 1 persoon

 7. mariimma schreef:

  Goed bezig hoor!

  Juist die snoertjes en opladers… daar heb je er altijd te veel van is mijn idee. Hoewel ik dat dus laatst iets té rücktsichlos opvolgde door alles weg te mieteren en dan heb je toch dat éne draadje nodig……..

  Like

  1. mormorsweb schreef:

   Wij ruimden de keukenkastjes uit, mijn kleindochter en ik. Er ging heel wat weg, maar het rare was dat er minder plaats was 😊🤓

   Like

   1. Rianne schreef:

    Ik had ook gedacht dat alles wat achter de bank lag makkelijk op twee planken had gepast. Dat is wsl ook zo. maar dan had ik niets terug kunnen vinden. Nu is het georganiseerd.

    Like

  2. Rianne schreef:

   Daarom heb ik twee twijfelsnoertjes bewaard. Voor nu.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.