Deadline junkie

Ik lieg wanneer ik zeg dat er zonder deadlines niets uit mijn handen komt. Tenslotte maak ik mijn huis ook schoon wanneer er niemand op bezoek komt, om maar eens een dwarsstraat te noemen.

Toch zijn er activiteiten waarbij ik een deadline nodig heb. Lastige beleidsstukken  (hum, dit riekt naar een pleonasme) schrijven bijvoorbeeld. En, momenteel heel actueel, moduleopdrachten schrijven en huiswerk maken.

Terwijl mijn verstandige ik weet dat het gewoon een kwestie van even door de zure appel heen bijten is, bedenken de dames Me & Myself van alles om maar niet met de studie bezig te zijn. Zo poetste ik voorafgaand aan lesdag 3 van de module Social Media mijn hele huis en wist, ondanks nog lang niet af zijn van mijn huiswerk, voor mijzelf ook nog een museumbezoek te rechtvaardigen. Dat heb ik nodig voor het schrijven van de moduleopdracht Webdesign maakte ik mijzelf wijs.

Ondertussen heb ik het punt voor de moduleopdracht Webdesign binnen en heb ik zondag de moduleopdracht Social Media ingeleverd. Best wel op tijd voor mijn doen. Ik hoef vrijdag pas naar school voor de eerste lesdag van Online Marketing. Met nog vier dagen op de teller mocht ik voor vier weken huiswerk maken.

De dames Me & Myself hadden al besloten dat deze deadline niet te halen was.  Ga maar gewoon naar de les en let goed op. Dat heb je met webdesign ook gedaan, met een puik resultaat, hoorde ik hen zeggen. Maar mijn verstandige ik was het er niet mee eens en ging er eens goed voor zitten.

Twee dagen lang (!) zat ik met mijn neus in de boeken. Nam 163 pagina’s saaie tekst door. Las meerdere online artikelen. Werkte zeven opdrachten uit. Tussendoor ontstopte ik de afvoer van het bad, poetste de wc, deed boodschappen, las blogs, haalde een stofzuiger door mijn huis, draaide wassen  en genoot van het mooie weer.

Ik kan het dus wel. Als de deadline maar schier onmogelijk is!

12 reacties

 1. Nicky schreef:

  Heel herkenbaar. Maar het werkt toch? Niks aan het handje dus 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Villasappho schreef:

  Ik ben er zo één die van alles gaat verzinnen om het uit te stellen. Had ik met mn huiswerk al maar heb toch mijn diploma’s gehaald. Nu moet ik me er af en toe aardig voor zetten om mijn blog te doen. Belangrijke zaken laat ik niet meer op het laatst aankomen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wieb schreef:

   Ik heb het goede voornemen de komende zes weken tijdig te starten met de voorbereidingen voor lesdag 2 en alvast te starten met de moduleopdracht. De wil is er…

   Like

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Grappig hoe verschillend mensen zijn. Ik ken zeker de verhalen van mensen die enorm effectief worden als er maar een krappe deadline is. Zelf werk ik liever ruim van te voren zodat ik zeker weet dat ik op tijd klaar ben.

  Like

  1. Wieb schreef:

   Ik ook. Het ‘lukt’ alleen zelden.

   Like

 4. Diana Schuurmans schreef:

  Hard gewerkt dus. Applaus!

  Like

 5. Rob Alberts schreef:

  Mocht je een extra schoonmaakklus nodig hebben als vluchtroute?

  Je bent altijd welkom!
  Uitgebreide koffiepauzes en onvergetelijke lunches horen hier natuurlijk ook bij ….

  Vrolijke voorjaarsgroet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Wieb schreef:

   Alleen de reis op zichzelf is al een vluchtroute 😉

   Like

   1. Rob Alberts schreef:

    Uitnodigende groet,

    Geliked door 1 persoon

 6. En dan ook nog WF tussendoor 🙄

  Geliked door 1 persoon

  1. Wieb schreef:

   Ook nog. Alles om niet met de neus in de boeken te hoeven zittejn 😉 (terwijl het rete-interessant is)

   Like

 7. AnneMarie schreef:

  Knap werk. Petje af.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.