Het lijkt wel, hatsjoe, lente!

Maandag voelde ik mij zozo. Dinsdag was ik wat rillerig. Ik weet dat aan de wandeling door de Blerickse koude. Woensdag, na een heerlijke middag in goed gezelschap, begon mijn keel wat te protesteren. Nu had ik kans gezien om, ondanks een telefoon met routeplanner in de hand, te verdwalen in winderig Doetinchem (of all places), dus ik besteedde er weinig aandacht aan. Het leek mij iets wat met een nacht goed slapen wel weer voorbij zou zijn. Niet dus. Er volgde twee koortsige nachten en dagen waarin ik blij was met het bestaan van trachitol. Balend lag ik op de bank in de zon te vegeteren. Mijn enige momentje buiten de wandeling naar en van de winkel.

Het werd zaterdag. Na het doen van de boodschappen kwam ik tot de conclusie dat het een stuk beter met mij ging. Ik lunchte in de zon op mijn balkon. Dat voelde zo goed dat ik mij met stoel, boek en wasrek terugtrok op mijn balkon. Al snel volgde een eerste niesbui. Gevolgd door een tweede en een derde. Mijn neus liep. Wat zeg ik, mijn neus rende. Ik voelde eens aan de klieren in mijn hals, maar die waren echt niet meer gezwollen. Die keel kon ik vergeten. Die was weer zo goed als nieuw. Misschien was het de geur van de BBQ’s waar mijn neus niet aan kon ontsnappen. Of de chemische geur van dat spul waar je schoenen en jassen mee waterdicht kunt maken.

In de boom tegenover mijn huis floten vogels een vrolijk lied. Zo klinkt het tenminste. In werkelijkheid schijnen de dames en heren vogels vooral te fluiten om de rest van de vogelpopulatie te beledigen. Te waarschuwen. Te bedreigen. Dat heb ik mij door een kenner laten vertellen. Ik keek naar de berk en vroeg mij af of ik al iets groens zag. Ik niesde wederom en ik wist… die boom is aan het uitbotten. Dat kan niet anders. Het is weer tijd mijn hooikoortsmedicatie uit de kast te halen. Hatsjoe. 

18 gedachten over “Het lijkt wel, hatsjoe, lente!

 1. Ik heb op dit moment ook weer een beetje last van de elzenpollen. Op 21 december was daar een flinke uitstoot van. De laatste weken viel het wel mee en deze week lijkt mij een zware, maar die meetgegevens staan nog niet bij het LUMC. Ik zie wel overal elzenkatjes hangen, dus vreemd is het niet. Zelf ben ik al jaren gestopt met medicijnen. Die werken verslavend. Dwz het onderdrukt maar geneest niet. Je wordt er eerder gevoeliger door. Beter is het om bedden open te laten en geen wasverzachter of dure wasmiddelen te gebruiken. Geen bier drinken helpt ook. Op dit moment gaat het bij mij niet verder dan een paar flinke niezen per dag en bij opstaan erg veel rommel in m’n ooghoeken.

  Like

  1. Helaas blijft het bij mij niet bij een paar niezen. In dat geval zou ik geen onderdrukkers pakken. Die slik ik trouwens ook niet constant door. Regenachtige dagen zijn standaard stopdagen, en sommige pollen zijn minder belastend dan andere.
   Wasverzachter gebruik ik nooit, bier drink ik niet, ik gebruik wasnoten om mee te wassen. Ik zou alleen mijn bed open kunnen laten liggen.. Maar dat heb ik net afgeleerd na de zoveelste aflevering van CSI met een onopgemaakt bed te hebben bekeken.

   Like

   1. Wasnoten zeggen me niets. Punt is dat duurdere middelen meer rotzooi bevatten en dat versterkt de overgevoeligheid voor o.m. pollen.

    Mijten zijn ook ondingen en die raak je het beste kwijt (drogen uit) door een bed niet dicht te slaan.

    Sinds ik dit soort zaken in de gaten hou heb ik minder last. Maar het heeft ook met leeftijd te maken. 30 jaar geleden heb ik hele erge periodes gehad met bloed uit m’n ooghoeken. Het enige dat bij mij hielp was polinosan, maar dat is nog heel gedoe met doseren. Bij teveel krijg je ook last van hooikoorts. Na de elzen (februari-maart) heb ik alleen nog last van de berken (familie van de els die last geeft in mei). Afgelopen jaar had ik vriijwel geen last. Dit jaar duidelijk meer, maar ik kan er nog prima mee leven.

    Geliked door 1 persoon

    1. Wasnoten is een natuurlijk product zonder toevoegingen.

     Berken, appels, gras , weegbree en katten zijn hier de grootste boosdoeners. Maar de pillen slaan aan. Over een week ga ik weer stoppen. Kijken of dat dan weer werkt.
     Sinds ik glutenvrij eet, heb ik iets minder last. Voorlopig is mijn neus al kapot en zijn mijn ooghoeken ontstoken.
     Je kan maar ergens last van hebben. 😉

     Like

  1. Ik deed net mijn lenzen uit en schrok van de paarse wallen. Morgen maar achter iets van oogdruppels aangaan. Gelukkig is mijn hooikoortseizoen over een maand of 10 weer voorbij…

   Like

 2. Ik duim voor je dat de pillen werken.
  Ik heb trouwens een ander woord gekozen maar ook dat woord is geïnspireerd op jouw blogje
  (2e alinea, 5e regel van boven, zesde woord van links…. ja….ja….. je hebt hem).

  Like

 3. Hopelijk helpt het. Want anders is het elk jaar goed raak.
  Hebben de boyzzz ook last van hooikoorts of zitten ze zo goed in hun vulling dat ze daar geen last van hebben?
  Ik denk weer aan een WE-300. Maar welk woord. Hatsjoe kan al niet meer.
  Peins!!!!

  Like

  1. Tuurlijk kan hatsjoe wel. De jongens hebben dat nog niet gezegd. Voorlopig lijken zij nergens last van te hebben. Hatsjoe…. Wanneer gaat die pil werken? Snuf.

   Like

Reacties zijn gesloten.