Had ik die jas gehad…

Had ik die jas gehad, jullie weten wel, dat warme, wind- en waterdichte exemplaar in de kleurstelling lichtgevend  zalm-oudachtige roze, dan….

Tja..

Dan..

Vertel het nu maar.. 

Na een intensieve lesdag ren ik, met mijn jas al aan, nog even naar het toilet. Vlug vlug allemaal, want ik wil mijn trein niet missen. Op het perron raak ik in gesprek met medestudent, tevens oud collega. We stappen in, ploffen op het eerste beschikbare plekje neer, en laten ons naar huis rijden.

In Venlo aangekomen maak ik mijn blauwe jas dicht, en wandel naar huis. De jas is vrij lang en maakt, samen met de thermolegging die ik draag, dat de diverse jurkjes die ik draag, wat omhoog kruipen. Bij mijn knieën vandaan. Na honderd meter wandelen begin ik mijn rok wat naar beneden te plukken, zodat deze weer onder de jas uitkomt. Dan besef ik waarom ik constant het gevoel had dat er iets niet goed zat. Dat ik ergens op zat.

In mijn haast had ik mijn jurk in mijn thermolegging gepropt….

Nu zie ik jullie denken, wat heeft die lichtgevende, zalm-oudachtige roze jas hier nu weer mee te maken?

Heel simpel.

Die jas is ongeveer dertig centimeter korter dan mijn blauwe manteltje. Had ik die jas gehad, en vanmorgen aangetrokken, had ik op station Eindhoven, aan het begin van de spits, mijn beste zijde, weliswaar gehuld in warm thermostof, aan het ganse volk tentoongespreid.

Is er toch iets goeds voortgekomen uit dat getwijfel over een jas!

12 gedachten over “Had ik die jas gehad…

   1. Dank je. Ik ‘worstel’ nog met de header, maar verder ben ik voor nu erg tevreden. Fris en fruitig. Duidelijk. Niet te druk.
    Maar goed. Voor hetzelfde geld heb ik morgen een andere lay-out..

    Like

   2. En dan heb ik ook de ‘perfecte’ header gevonden (niet helemaal want de achtergrond is eigenlijk net iets te donker, en geven geen goed beeld van de kleur van mijn deuren (gebroken wit), maar Mam’s staat er kleurig op, en de tekst is nog te lezen… Na 20 pogingen missie geslaagd).

    Like

 1. Omdenken.
  In die roze jas had je ex-collega dit gezien en je gewaarschuwd. Kopen dus, die jas.

  Like

  1. Nee, ex-collega heeft mij niet van achteren gezien.. Maar…. De dames achter de receptie, gesitueerd bovenaan de trap die eenieder af moet, om op de begane grond te komen, hadden misschien iets gezien en gezegd. Als ze het op dat moment niet te druk hadden met uitrijkaarten verkopen.Maar goed, dan hadden ook heel wat van mijn klasgenoten het gezien. [blozende smilie]

   Geliked door 2 people

 2. Het is al weer heel lang geleden dat ik op het station van Eindhoven was.
  Maar nu kan ik vannacht niet slapen ….

  Moet ik nu wel of niet daar op het perron gaan wachten om een glimp van jouw beste zijde op te vangen.
  En op welk perron moet ik daarvoor gaan staan.

  Allebei vragen waar ik zo snel geen antwoord op heb …

  Vrolijke groet,

  Like

  1. Voorlopig vang je geen glimp meer van mij op, op station Eindhoven. Ik wil daar de eerstekomende twee weken niet meer komen … Gewoon voor de zekerheid..

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.