Geen zin

Ik heb genoten van mijn ‘vakantie’.  Even geen wekker en moeten en zo. Tussendoor en aansluitend had ik die buikgriep. En nu… Nu is mijn ritme compleet naar de haaien. Of nee, mijn ritme is er nog. Ik word elke ochtend ongeveer een half uurtje voordat de wekker afgaat wakker. Ik sta op voor een sanitaire stop, en kruip dan nog even terug om lekker warm te wachten tot het tijd is om op te staan.

De wekker gaat…

Ik zet de wekker uit…

Ik draai mij nog even om…

Dat kan wel, want ik ben al een half uur wakker..

En doe rond de klok van negen uur mijn ogen voor de tweede (derde, vierde, vijfde) keer open.

Morgen heb ik een schooldag. Dan ‘moet’ ik de trein van 3 minuten over 9 uur hebben. Kwartiertje lopen, maar ik wil geen risico nemen, dus rond half negen vertrekken. Om negen uur opstaan is dan geen optie. Met dat in mijn achterhoofd ging ik woensdag op tijd naar bed, met het voornemen om om zeven uur op te staan.

Om zes uur was ik wakker…

Klaarwakker maar nog geen zin om op te staan…

De regen kletterde tegen het raam…

Het was nog donker….

De wekker ging uit…maar ik bleef even liggen….

Voelde om half zeven de wekker van de BellaBeat aan mijn pols trillen… 

Nog steeds klaarwakker…

Ineens was het half elf… 😉

Ik zal het nodig hebben gehad. Morgen ga ik in de herhaling. Misschien dat ik gewoon even de noodzaak nodig heb.

7 gedachten over “Geen zin

 1. Oh, jee! Dat heb ik nooit. Zodra mijn wekker gaat, spring ik uit bed en begin ik vrolijk aan mijn dag. Ook als het regent.

  Ik lieg nu. Ik denk dat je dat wel door hebt.

  Like

 2. Oh ja….. nou….. of het herkenbaar is. Laatst werd ik half vier wakker. Ik dacht… dit is te gek, zo vroeg opstaan, dan denkt iedereen dat ik ziek ben. Enfin, half acht…. ik dacht moeizaam, nog een half uurtje, ik hoef toch nergens heen. En toen was het elf uur. Snel naar buuvje om haar boodschappen te doen. Ze doet open en roept. Waar bleef JIJ nou, lig jai nog in je nest? Jai zou toch boodskappe voor me hale en koffie komme drinke?

  De buurt zal het wel gehoord hebben. Plato’s goede naam is weer een tijdje naar de knoppen. Ach…. en daarom begrijp ik dit stukje zo goed. Jij zal het nodig hebben gehad. En ik ook 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. In die tijd had ik er geen last van. Rolde zeven dagen per week rond zes uur mijn bed uit. Zal wel aangeleerd gedrag zijn.. 😉

   Like

 3. Het is gewoon geen weer om eens lekker op te staan. Ik was vandaag op tijd wakker en heb heerlijk liggen lezen terwijl vriendlief verder sliep. Zalig vind ik dat.

  Like

  1. Ik heb dat jaren niet gekund. Ook niet in het weekend. De laatste tijd kan ik het weer. Een van de positieve gevolgen van even geen werk, wat mij betreft. De rust vinden en nemen.

   Like

Reacties zijn gesloten.