Toch digitaal

Ik moet eraan geloven. Er komt een mediabox in huis zodat wij naar digitale TV kunnen kijken. Niet dat ik dat perse wil, maar ik word er door mijn provider toe gedwongen. Nou ja, als ik TV wil blijven kijken.

Toen ik in 2011 ging verhuizen, ging ik al voor een alles-in-één pakket inclusief digitale TV. Ik bestelde alleen het kastje niet. Zoon en ik zijn niet van die TV-kijkers, en ik zat niet te wachten op nog een ontsierend ding op de TV kast.

Het laatste jaar was het mij al opgevallen dat bepaalde zenders erg flets en wiebelig op mijn scherm verschenen. Veel fletser en wiebeliger dan wanneer ik via internet of de app keek. Zal wel door de TV komen, dacht ik, en bleef gewoon naar wiebelig beeld kijken.

Mijn moeder kwam te overlijden en haar nog vrij nieuwe TV verhuisde naar mijn huis. De eerste weken leek ik gelijk te hebben. Alle zenders kwamen helder binnen. Dat duurde ongeveer een week en daarna was het uit met de pret.

Er kwam een nieuwe serie van Dr Who op de BBC en ik realiseerde mij dat die zender niet op mijn TV zat. Via internet was het beeld niet geweldig dus nu kijk ik via de iPad. Niet ideaal, maar een mens moet toch wat.

Het werd maandag 12 november. Na zijn week vakantie ziek thuis doorgebracht te hebben vertrok Zoon richting zijn werk. Twee uur later was hij weer thuis. Het zweet stond duimdik op zijn voorhoofd, hij was rillerig, spierpijn etc. Griep dus.

Zoon brengt de meeste tijd die hij thuis is in zijn kamer door. Wanneer hij gaat werken, zet hij het raam open, zodat zijn kamer kan luchten. Die twee uur was veel te kort. ZIjn kamer had meer open air nodig. Warm aangekleed verhuisde hij naar de kamer, installeerde zich pal tegenover de TV.

Zijn eerste actie was om te kijken welke zenders wij überhaupt kunnen krijgen. Bedroevend weinig. ‘Ik snap er niets van,’ klaagde ik. Hij wel. ‘Je weet toch dat provider analoge TV aan het uitfaseren is. Nog even en je hebt geen enkele zender meer.’

Terwijl hij naar National Geografic keek, bekeek ik de website van de provider. Misschien dat het tijd werd om toch zo’n kastje in huis neer te zetten. Het was even puzzelen, maar het is mij gelukt. Vanavond wordt het kastje bezorgd. Met een beetje geluk, zijn hij en ik samen technisch genoeg, en kan ik Dr Who zondagavond gewoon op een groot scherm zien!

Elk nadeel heb z’n voordeel.

10 gedachten over “Toch digitaal

 1. Ik zou mijn tv en bijbehorend kastje niet missen. Ben niet zo’n tv-kijker. Vriendje wel, dus tja… Overigens valt dat kleine kastje bij ons in het niet tussen alle geluidsboxen, tv’s, dvd-recorders en andere meuk. En terwijl hij tv kijkt, ga ik lekker zitten lezen.

  Like

 2. Doe je goed hoor, ik vind het niet fijn op de iPad kijken, maar dat komt omdat ik oortjes in heb om Jan niet te storen als hij iets anders kijkt op TV. Veel plezier ermee. Ik ga binnenkort eens bellen dat ik een ander kastje en afstandbediening wil hebben, hebben allebei kuren… Ik betaal er genoeg voor toch?

  Like

  1. Vind ik wel. Het is er allemaal niet goedkoper op geworden.
   Ik vind bij de iPad vooral het kleine scherm zo stom. Zeker bij een serie als Dr Who, waar veel op het scherm gebeurt.. Dan wil ik dat ook zien..

   Geliked door 1 persoon

 3. Zelf heb ik geen TV en geen TV-pakket. Ik kijk gewoon op m’n laptop naar diverse online TV-zenders en vind het beeld uitstekend. Sommige zenders zijn af en toe niet te bekijken vanwege een IP-blokkering. Ik woon daarvoor in het verkeerde land. Kan dat omzeilen met VPN, maar dat is me teveel werk. Niet zo erg het gaat meestal om spul dat ik ergens anders ook kan bekijken of waar mijn interesses niet liggen. Het liefst kijk ik achteraf, want dan kan ik onzinnige onderwerpen doorspoelen. Op deze manier erger ik me ook niet aan reclames. Laatst nog een mooie HD-docu gezien op de Amerikaanse publieke omroep over de invloed die Indianen op ons hebben gehad.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.