Nieuwe fase, nieuwe planner

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik dol ben op agenda’s, pennen en notitieboekjes. Wanneer ik rondstruin door een kantoorboekhandel voel ik mij als een kind in een snoepwinkel. Kiezen is vaak moeilijk.

Ondanks dat ik gebruik maak van de bullet journal methode om mijn leven te plannen (voor zover het leven zich laat plannen), en genoeg heb aan een notitieboekje en een pen, blijf ik agenda’s bekijken. Want ondanks dat ik een aanhanger ben van de officiële methodiek, waarbij van dag tot dag gepland wordt, worstel ik nog steeds met het zogenaamde future log. Ofwel, de agenda.

In mei dacht ik dé oplossing te hebben. Ik ging voor een zogenaamde travelers notebook (TN). Een TN is een omslag met ruimte voor een x-aantal losse notitieboekjes (die middels een simpel maar ingenieus systeem in de TN vastgemaakt worden).  Ik ging voor twee boekjes. Het eerste gebruikte ik als dagelijkse planner, in de tweede was ruimte voor maandoverzichten en notities. Het functioneerde, maar daarmee was alles gezegd.

Tijd voor iets nieuws. Terug naar een standaard notitieboekje of wellicht een gewone agenda met ruimte voor notities. Alleen, ik ben wel helemaal verliefd op mijn leren TN,  die elke keer dat ik hem in mijn handen neem, mooier wordt.

Ik had de moed eigenlijk al opgegeven, tot ik van de week op Instagram een foto van de Hobonichi weeks 2019 voorbij zag komen. Ik zag links een weekagenda en rechts ruimte voor notities. Op zoek naar meer informatie kwam ik op YouTube terecht. Het kleine boekje bleek meer pluspunten te hebben.

 • 14 maandkalenders (van december 2018 t/m maart 2020)
 • 56 weekoverzichten (van 26 november 2018 t/m 5 januari 2020)
 • naast elk weekoverzicht een notitiepagina
 • aan het eind van het boekje 69 genummerde, extra, notitiepagina’s
 • het past perfect in mijn TN

Ik was verkocht en van de week heb ik de planner bij mijn favoriete online kantoorboekhandel (maar ze verkopen ook diverse andere leuke hebbedingetjes) besteld. Vandaag kwam-ie binnen. Precies op tijd omdat ik morgen aan een nieuwe fase in mijn leven begin. Die van werkzoekende.

Nu is de planner officieel pas vanaf 26 november te gebruiken maar, dankzij het opofferen van de eerste acht genummerde extra notitiepagina’s aan het eind van het boekje en wat fröbelwerk van mijn zijde, zijn mijn planner en ik vanaf morgen in ‘bedrijf’.

De sollicitatieactiviteiten kunnen beginnen.

8 reacties

 1. Nicky schreef:

  Ik blijf ook vast houden aan mijn papieren agenda. Maar ik heb niet zo’n sjieke als die van jou, hoor. Fijn om alvast in/mee te beginnen! En dan heel netjes schrijven…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Ik gebruik tegenwoordig een uitgumbare pen 😉

   Like

 2. Anuscka schreef:

  Succes! Maar dat gaat helemaal goed komen volgens mij met zo’n planner. Ik ga eens zoeken (alhoewel ik geen hobonichi nodig heb) 😬

  Geliked door 1 persoon

 3. Elke keer weer fijn om in een nieuwe agenda te beginnen!
  Ik heb nu een hele fijne. Hij is heel erg mooi. Heeft op de linkerpagina een weekoverzicht en rechts ruimte voor notities. En… Het is bijna tijd om een nieuwe aan te schaffen helaas. Hopelijk vind ik weer zo’n mooie en fijne.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Dat is mijn agenda. Dat is de hobonichi. Maar je hebt deze agenda ook van leuchteurm (A5), en Moleskine (iets smaller dan A5).

   Geliked door 1 persoon

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Jaaaa, ben ook dol op agenda’s en notitieboekje en pennen. Zelfs een gewoon kladblok kopen maakt me al blij. Ik houd het bij de papieren agenda van de Hema voor € 7,00. Niet te groot en niet te klein, als het moet kan hij ook mee in mijn tas. Aangezien ik mijn planning echt vaak niet meer uit mijn hoofd weet is dat ook wel nodig met vervolgafspraken maken en zo. Ik heb hem in huis voor 2019, ik kan hem gaan gebruiken vanaf 10 december… heerlijk! Een agenda in mijn telefoon vind ik niks.. hoewel ik toch zeker wel met het digitale tijdperk meega, kan (en wil) ik daar niet aan wennen… Veel plezier met je nieuwe planner!

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik gebruik mijn digitale agenda ook, maar papier geeft voor mij meer overzicht. En zo’n boekje ruikt gewoon veel beter dan een telefoon!

   Like

Reacties zijn gesloten.