Hoera, het is herfst! Alleen…

Nu het weer eindelijk overstag is gegaan en we meer richting echt herfstweer gaan vond ik het tijd worden voor een kledingkast inspectie. Het viel mij niet tegen. Ik heb meer dan voldoende jurken en vestjes om de winter netjes door te komen. De stapeltjes lange broeken en basic shirtjes waren daarentegen ernstig laag. Van een dunne trui en geen winterjas krijg ik het niet warm en mijn enkellaarsjes die én onder een jurk en bij een broek passen zien er aardig sleets uit.

De hoogste tijd om te gaan shoppen dus. Normaal ren ik met mijn lijstje in de hand één of twee winkels binnen en koop dat wat ik nodig heb. Alles wat wel op mijn lijstje staat maar wat ik tijdens die eerste zoektocht niet kan vinden, blijkt later toch niet zo belangrijk. Ik ben de afgelopen zomer heel goed doorgekomen zonder die twee zomerjurkjes, het vestje, de twee korte leggings en de twee capri’s.

Het lijstje voor de winterse kledingkast uitbreiding ziet er, in volgorde van belangrijkheid, als volgt uit.

 • winterjas
 • enkellaarsjes; geschikt om op te wandelen en voor onder een jurk
 • jeans
 • warme trui
 • warme trui
 • warm vest
 • legging
 • legging
 • jurkje

Maandag deed ik een ‘rondje’ stad met als doel een voorselectie te maken. In de eerste schoenenwinkel die ik binnenliep zag ik een paar leuke enkellaarsjes, en liep verder. Bij mijn hofleverancier wat kleding betreft zag ik HEleMAal niets hangen waar ik blij van werd. Eigenlijk had ik er toen al geen zin meer in maar omdat ik toch voorbij de winkel van Johnny en Rijk kwam, liep ik even binnen. Ik zag zowaar een jeans met potentie en ging op jacht naar truien. Die vond ik niet.

Wel liep ik tegen de perfecte winterjas aan. Beschikbaar in de kleuren grijs en blauw. Het universum houdt van mij, dat kan niet anders. De grijze variant was al niet meer beschikbaar in mijn maat. Omdat ik het universum niet helemaal vertrouw, en de blauwe jas niet aan mijn neus voorbij wilde laten gaan, ging ik tot de aanschaf over. De jeans legde ik terug op de stapel, naar truien zocht ik niet meer. Tevreden met mijn aankoop wandelde ik naar huis. Nog maar acht items te gaan!

Vandaag wandelde ik wederom naar de stad. Tenslotte had ik leuke enkellaarsjes en een jeans met potentie gezien. Ik liep een ander filiaal van de schoenenwinkel in, en zag de door mij gewenste enkellaarsjes in een andere kleur dan blauw staan. Ik was acuut verkocht, trok ze aan en wandelde er zo op weg. De winkel door. Daarna hingen ze in een tas aan mijn schouder.

Gesterkt door dit resultaat wandelde ik door naar de winkel van Johnny en Rijk. De jeans met potentie was zo teruggevonden. Onderweg naar de paskamer vond ik nog wat basic shirtjes en een paar truien. Uiteindelijk heb ik een jeans, twee basic shirts en een (niet al te dikke) trui afgerekend met als gevolgd dat de inhoud van mijn kledingkast niet meer zo eng zomers oogt.

20181023

Wat maar goed is ook, want de kans dat ik nog een keer op pad ga voor de resterende items op mijn lijst is nihil. Voorlopig heb ik meer dan genoeg kledingwinkels van binnen gezien.

15 reacties

 1. Nicky schreef:

  By the way: mooie herfst foto’s!

  Like

 2. Nicky schreef:

  Oh, help. Ik moet ook weer. Zo’n hekel aan!
  Die jas is super, zeg!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Dank je. En hij is heerlijk warm. Helemaal blij!

   Like

 3. Villasappho schreef:

  Ah nog iemand die er zo over denkt als ik. Die jas is heel mooi!

  Geliked door 1 persoon

 4. Anuscka schreef:

  Ziet er allemaal fijn, comfortabel en praktisch uit. Daar hou ik (ook) van! 😬

  Geliked door 1 persoon

 5. Heerlijk dat je zo lekker geslaagd bent!

  Geliked door 1 persoon

 6. Deborah Hamar schreef:

  Dat ziet er nog eens zeer warm en comfortabel uit.

  Like

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Fijn dat je het gelukt is. En superleuk die foto! Ik vind het heerlijk om ‘plaatsvervangend te winkelen’. Ik vind dat je leuke dingen hebt gekocht!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Plaatsvervangend winkelen.. Dat vind ik een leuke omschrijving. Die houd ik er in..

   Like

 8. Volgens mijn man heb ik niets nodig 😄

  Like

  1. Rianne schreef:

   Wat weet jouw man daar nu van? 😉

   Geliked door 1 persoon

 9. Regenboogvlinder schreef:

  Ziet er mooi uit allemaal, lekker dat je zo snel geslaagd bent!

  Geliked door 1 persoon

 10. Mevrouw W. schreef:

  Mooie kleding heb je gekocht! Zou zomaar ook eens mijn smaak kunnen zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

 11. Marja schreef:

  Die jas ziet er heerlijk warm uit.

  Like

  1. Rianne schreef:

   De tijd zal het uitwijzen Voor nu is-ie nog te warm…

   Like

Reacties zijn gesloten.