Persoonlijk

Dilemma of geen dilemma?

Een opleiding volgen kan heel confronterend zijn. Zo mag ik voor de eerste module, Webdesign, van de opleiding Online communicatie en Social Media een projectplan voor een nieuw te bouwen website schrijven. Op zich een leuke opdracht. Ik loop alleen tegen een klein probleempje aan. Voor welk bedrijf ga ik die website bouwen? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: voor mijn eigen, nog op te zetten, bedrijf. Met dit antwoord heb ik ook meteen mijn dilemma te pakken. Een eigen bedrijf opzetten is nooit de reden geweest waarom ik afscheid heb genomen van mijn werkgever.

Mijn plan was en is gebaseerd op het vinden van ander werk. Minder HR en ICT,  maar bezig zijn met schrijven, social media campagnes opzetten, naar websites kijken en verbeteringen voorstellen/aanbrengen. Wel gewoon in loondienst. Met collegiaal overleg, ideeën uitwisselen, een plek om naartoe te gaan, werktijden en flexibel zijn.

Een eigen onderneming beginnen, ZZP-er worden, is onderdeel van plan Z. Mocht ik binnen x-periode er niet in slagen om een baan binnen het nieuwe werkveld te vinden, ga ik terug naar mijn roots en, hier komt-ie, ga daarnaast als ZZP-er aan de slag. Conform mijn tijdlijn, ligt plan Z nog ver in de toekomst.

Maar goed, er moet nu wel een projectplan voor een (nieuw) te bouwen website komen. Het is wel handig wanneer ik ongeveer weet wat ik als ZZP-er wil gaan doen, kan gaan doen. Ik kan best veel, en vind het meeste ook nog leuk om te doen. Zeker wanneer er voldoende variatie in de werkzaamheden én opdrachtgevers zit. De ideeën vliegen door mijn hoofd heen. En dat, en dat, en dat….

Vraag is alleen: moet je dat als beginnend ZZP-er wel willen. Word je nog gevonden op het web wanneer je jezelf als een soort administratief duizend dingen doekje neerzet? Nemen opdrachtgevers je wel serieus met zo’n enorm scala aan opties? Waar blijft de samenhang?

Omdat ik bovenstaande vragen voor het eind van de middag niet beantwoord krijg, heb ik besloten praktisch te zijn. Uit alle werkzaamheden die ik leuk vind en als ZZP-er aan kan bieden, ga ik er twee kiezen. Twee soorten klussen, wel met samenhang. Zodat ik én het voor de opleiding benodigde projectplan kan schrijven, én een website met meer dan één pijler kan bouwen. Ben ik zomaar terug bij mijn oorspronkelijke plan: teksten schrijven en social media campagnes opzetten.

Het leven kan zo simpel zijn. Als je maar even je gedachten op papier zet. Bij je plan blijft. Dááág, dilemma.

6 gedachtes over “Dilemma of geen dilemma?

  1. Heel verstandig! Want nee, zo’n duizend dingen doekje-aanpak is inderdaad niks. En aan de andere kant ook, hè? Doelgroep bepalen enzo. Tjonge… lijkt wel werken zo 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Changing land’s is iets heel anders als changing jezelf. Je hebt een giga platform van meedenkers. Het hele WWW=wereldwijdeweb! PS gister ook een interessant gesprek gehad over nog 1X knallen. Als het lukt ga ik weer reizen

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.