Heb jij echt 11 abonnementen?

Dat was de vraag die werd gesteld naar aanleiding van een overzichtsfoto van mijn budgetcategorieën geplaatst op mijn blog Let’s Talk About Money. Het antwoord is dus ja. Momenteel zijn het er zelfs (even) 12. Al is de term ‘abonnement’ wat mij betreft een rekbaar begrip. Hieronder een uitwerking (en wat ik het afgelopen jaar op mijn abonnementen heb bespaard).

Screenshot 2018-08-23 at 12.05.22

Betaalpakket bank

Het is een beetje van de zotten. Niet alleen moeten we tegenwoordig qua bankzaken alles zelf doen, we moeten er ook nog voor betalen. Dankzij een aanpassing van de diensten die ik afneem, heb ik een besparing van € 1,80 per maand gerealiseerd.

Glazenwasser

Eigenlijk een overbodige luxe; zeker wanneer je de ramen binnen maar eenmaal per jaar zeemt. Vandaar opgezegd per 01-01-2019. Besparing: 17,50 per zes weken.

Internet/TV

Zonder kan ik niet meer. Wellicht wel goedkoper. Iets om mij de komende tijd in te verdiepen.

Mobiele telefoon

Vorig jaar betaalde ik nog € 47,50 (andere provider, abonnement incl. telefoon). Flink bespaard dus. Eind volgend jaar kijken of het nog goedkoper kan. Tenslotte bel ik (momenteel) nauwelijks.

Museumjaarkaart

Stond al jaren op mijn ‘aan te schaffen’ lijstje. Het kwam er nooit van. Vorige week, tijdens een bezoek aan het Groninger Museum de koe bij de horens gevat. Wel bewust gekozen voor niet automatisch verlengen. Just in case ik dat ding niet ga gebruiken.

NS Dalurenvoordeelkaart

Dankzij deze kaart krijg ik 40% korting op mijn treinkaartje mits ik in het weekend of door de weeks buiten de spits om reis. Eigenlijke kosten € 50,00 zag ik gisteren tijdens de ‘eens-in-de-zoveel-tijd-abonnementen-evaluatie’.  Die kosten haal ik er bij lange na niet uit qua opgebouwde korting dus stuurde ik gisteren een berichtje naar de NS om deze kaart op te zeggen. Het gevolg: ik heb van de NS een korting van € 21,00 gekregen en houd het abonnement nog een jaar aan. € 29,00 euro korting bij elkaar sprokkelen lukt meestal wel.

OuderAlleen

Een online forum voor en door alleenstaande ouders. Ooit, toen zoon te jong was om ‘s-avonds alleen te laten, mijn levenslijn naar buiten. Nu ben ik nog lid vanwege de opgebouwde contacten en een stukje nostalgie. Bovendien, één euro en een paar centen per maand, waar praten we over.

OV-fiets

Sinds die ene keer, twee jaar geleden, niet meer gebruikt. Maar wel handig wanneer ik op een station sta en een fiets nodig heb, dat ik dan niet eerst weer lid hoef te worden. Bovendien, één cent. Daar zal ik niet failliet aan gaan.

Vakbond

Een abonnement waar ik al veel aan heb gehad. Ik zeg, ‘Lid worden van een vakbond, dat zouden meer mensen moeten doen.’ Heb je het zelf niet nodig, dan ben je solidair aan hen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Bovendien doen de bonden goed werk tijdens CAO-onderhandelingen!

Vereniging Eigen Huis

Net als de vakbond, samen sta je sterk. Het is bovendien een lidmaatschap wat zich terug (kan) verdienen. Zo kan ik dit jaar wel meedoen aan hun actie ‘samen energie inkopen’. Tevens is het mijn rechtsbijstand wonen.

Wegenbelasting

Niet echt een abonnement. Hoewel, je krijgt het gratis bij het bezit van een auto. Het moge duidelijk zijn dat ik een licht gevalletje rijd.

You Need A Budget

Een Amerikaans budgetteer systeem wat mij in de loop der jaren al zoveel geld heeft bespaard (en om de een of andere reden blijft besparen, zie hierboven). Ik ben al een aantal jaren lid en heb nog een abonnement tegen het vaste tarief van $45,00. Het is tegenwoordig duurder. Bovendien al een paar jaar geluk wat de wisselkoers betreft.  Lucky Me.

Dit zijn ze. Mijn huidige 12 abonnementen. Wanneer iemand suggesties heeft voor een goedkopere optie Internet/TV dan hoor ik het graag. Dat is momenteel de grootste kostenpost binnen deze categorie.

Vraag: Is het echt zo’n lange lijst? Uitgaande van mijn indeling, hoeveel abonnementen heb jij?

8 gedachten over “Heb jij echt 11 abonnementen?

 1. Je betaalt jaarlijks toch ook iets voor dit domein?

  Zelf heb ik Telfort/VDSL incl afgekochte telefoontikken voor circa 36 euro per maand. Een mobiel (waar je mee kan bellen of rijden) heb ik niet). TV kijk ik via het internet. Ik kijk weinig TV en vind uitzendinggemist handiger dan live kijken. Dat laatste is wel mogelijk, maar met een TV pakket eenvoudiger.

  Like

  1. Klopt. Dit domein was ik ‘vergeten’.. Nou ja, valt onder een ander kopje. Persoonlijk. Komt omdat ik nooit eerder een betaalde site heb gehad.

   Bedankt voor de Telfort/VDSL tip.Ik ga het uitzoeken.

   Like

 2. Tja. Ik heb er minder maar dat komt ook omdat ik mijn bankkosten, tv/internet, mobiele telefoon en wegenbelasting onder de vaste lasten schaar. Dan blijft alleen mijn bol.com abonnement over en die is elke cent waard!

  Geliked door 1 persoon

 3. Zoveel heb ik er ook niet, maar voor jou nodig dus prima.
  Ga je eens verdiepen in Telfort abo voor TV/Internet. Alles-in-1 standaard is meer dan genoeg.
  Ik heb ook een opnemen pakket en gebruik van 2e ontvanger in mijn slaapkamer. Voor jou mogelijk niet nodig. Dat samen is al € 10,00. En een combi-voordeel van € 5/mnd (dus korting) omdat ik mijn mobiele abo ook via Telfort heb lopen +2x zoveel data. Gewoon overstappen met nummerbehoud. Nog een extra mobiel nummer op hetzelfde adres toevoegen levert nog meer korting op. Ze hebben nu een actie voor de eerste 3 mnd en gratis activatie. Ik ben al 5 jaar heel tevreden. Ik betaal € 48,49/mnd en daar zit ook nog bellen bij (dus een gewoon nummer). Dat gebruik ik zelf nooit, maar veel instanties weten het van toen ik hier instapte en doorgaf, dus ik word nog wel eens gebeld.
  https://internetshop.telfort.nl/
  Succes!

  Like

  1. Bedankt voor de tip. Ik heb even gekeken.
   Qua mobiel zijn we blij met onze huidige provider en krijgen voor het geld wat we betalen meer dan we op kunnen maken. Daar zit tzt nog wat ruimte.
   Wat internet betreft: Zoon heeft niets aan het standaard pakket. Zodra hij het huis uit is kan ik wel over stappen op het standaardpakket (internet en TV incl. vast bellen) en zou dan, bij de huidige provider met de huidige prijzen, iets van 45,00 gaan betalen.
   Maar om zoon daarom het huis uit te zetten 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.