Mijn blik is naar buiten gericht

Als extraverte introvert heb ik altijd wat moeite om sociale activiteiten te ontplooien. Normaal gesproken krijg ik tijdens mijn werkdagen al prikkels genoeg. Afspreken met goede vrienden lukt meestal nog wel, maar liefst niet te ver van te voren, want ik weet nooit hoe vol mijn hoofd is. Mijn angst voor deze periode van Even lekker niets doen is dan ook dat ik mij als een kluizenaar ga gedragen.

Om dat te voorkomen had ik, toen ik nog aan het werk was, drie afspraak-in-plan-activiteiten voor de aankomende week op mijn to-do lijst opgenomen. Verder had ik zowel in de eerste, als in de tweede week van mijn vakantie al een afspraak (anders dan auto naar de garage of tandarts) staan.

Nu weet ik niet of ik dit keer sneller afschakel dan normaal of, in de wetenschap dat ik dit keer langer vrij ben dan ik de laatste jaren gewend ben, mij wat meer prikkels kan veroorloven maar…. twee van de drie afspraken zijn al ingepland. Sterker nog, één van de twee heeft al plaatsgevonden. Daarnaast ben ik al bij mijn broer en zijn vrouw op bezoek geweest, heb met een bijna ex-collega koffie gedronken en ben in meer dan goed gezelschap sushi gaan eten. Inderdaad. Mijn blik is naar buiten gericht en daar word ik nog blij van ook.

Nieuws van het sollicitatie-front

Van de week heb ik jullie deelgenoot gemaakt van het feit dat ik een sollicitatie-email de deur uit heb gedaan. In de ontvangstbevestiging die ik maandag ontving stond dat zij veel reacties ontvangen hebben én dat de gesprekken nog diezelfde week ingepland zouden worden. Aangezien ik niets meer heb gehoord verwacht ik maandag of zo de afwijzingsmail.

Verder heb ik deze week een oriënterend gesprek gehad bij een bedrijf hier in de regio waar mogelijk een vervolg aan gegeven wordt. 

Zo, nu zijn jullie weer helemaal bij. Komende week begin ik met een meerdaags bezoek aan Groningen en voor nu is het plan de laptop thuis te laten. Dat is pas echt afschakelen!

13 reacties

 1. Nicky schreef:

  Goed bezig! Ik hoop dat je het leuk gehad hebt aan de andere kant van het land.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mogelijk een vervolg, dat klinkt positief!
  Heel veel plezier daar in het hoge Noorden. 🙂

  Like

 3. Leuke foto! Jammer he, dat solliciteren… Heb mijn fare share eraan gehad en hoeft nu gelukkig niet meer… geniet van je vakantie!

  Like

 4. Hans Salfischberger schreef:

  Herkenbaar, waken tegen onbedoeld kluizenaarschap. Veel plezier in het hoge noorden!

  Like

 5. Regenboogvlinder schreef:

  Veel plezier en geniet vooral van de vrije tijd die je nu nog hebt! Daarentegen hoop ik dat je wel snel een baan zult vinden die naar je zin is! Want moedig is het wel om je zekerheden op te geven..

  Like

 6. Villasappho schreef:

  Fijne vakantie!

  Like

 7. Willy schreef:

  Van mij ook een duimpje. Veel plezier in Groningen ! (AL zal ik je verhaaltjes wel missen)

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Het zal hooguit om een midweek gaan… Dat is te overzien. (Maar neem ik de laptop mee ben ik de hele dag in mijn hoofd aan het schrijven. )

   Like

 8. Mrs. T. schreef:

  Goed bezig!

  Geliked door 1 persoon

 9. schrijfsels schreef:

  Veel plezier in Groningen, maar euh ….. ook geen WF?

  Like

  1. Rianne schreef:

   Tuurlijk wel. Telefoon gaat gewoon mee.

   Like

 10. AnneMarie schreef:

  Solliciteren, een dagtaak en zenuwslopend werkje. Misschien valt het bij jou wel mee.
  Tablet of telefoon gaan bij mij altijd mee. Kan niet zonder.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Telefoon gaat ook mee. Tablet en laptop blijven thuis. Ik ga niet bloggen, niet op LinkedIn etc.

   Like

Reacties zijn gesloten.