Achter op schema, een overdenking, nieuwe aanschaf en sjips

Het balkon leeg- en schoonmaken neemt meer tijd in beslag dan mij lief is. Zelfs ‘s-morgens als de zon mijn balkon nog niet heeft gevonden zweet ik als een otter. Goed om de afvalstoffen kwijt te raken, denk ik dan maar, wanneer ik met een handdoek het straaltje water wat uit mijn haren loopt weg veeg.

Het gevolg van het leegmaken van het balkon is dat mijn huiskamer er meer en meer als een uitdragerij uit gaat zien. Het is voor een goed doel, denk ik dan maar. Bovendien heb ik hierdoor een goed excuus om de huiskamer niet te poetsen. Ik kan mijn kont er niet keren. Dat laatste heeft nog een positief effect. Een aantal jaar geleden heb ik een twee meter lange houten zitbank van binnen naar buiten verplaatst en daar alle plantenpotten op gezet. Het ziet er heel leuk uit maar het vreet ruimte. In het huidige plaatje was de bank niet ingetekend maar gisteren begon ik te twijfelen. Nadat ik in de huiskamer met mijn kleine teentje tegen de tuintafel aan was gelopen was ik uit getwijfeld. Met dank aan zoon staat de bank nu in de schuur.

De schutting is nog niet helemaal schoon, laat staan geschuurd, wanneer ik de pijp aan Maarten geef. Morgen is er weer een dag. Wanneer ik fris gedoucht met een kop koffie op de bank plof overvalt mij een gevoel van gemis en weet ik ineens waarom ik nu wel aan een project groter dan een dag ben begonnen. Het risico dat ik per direct alles uit handen moet laten vallen omdat er spontaan acute zorgtaken voor mij zijn is geslonken naar 5%. Een verwaarloosbaar getal.

In de wetenschap dat de auto morgen naar de garage moet ga ik vandaag even tanken. Dankzij de airco koel ik af naar een normale temperatuur en ik maak van de gelegenheid gebruik even naar de HEMA in het volgende dorp te rijden. Misschien hebben ze daar nog wel een fris zomerjurkje. Dat hebben ze niet. Wel een korte broek met zakken van joggingstof. Niet in mijn maat maar met dit weer is een maatje te groot helemaal niet erg. Verder vind ik ook nog een rokje uit de herfstcollectie. Vroeger moest ik er niet aan denken om hartje zomer iets voor de herfst te kopen, maar ondertussen weet ik dat ik nu mijn slag moet slaan omdat ik anders achter het net vis.

Het straffe windje verkoeld nauwelijks wanneer ik naar de supermarkt loop. Ik haal alles in huis voor een Mexicaanse bonenschotel en een Thaise noedelsoep. Zei ik alles? Ik ben bijna thuis wanneer ik besef dat ik én de bonen én de tortilla sjips vergeten ben. Zachtjes zeg ik ‘sjips’ en kijk om mij heen of er geen kinderen in de buurt zijn. Ik loop snel door naar huis, ruim de boodschappen op, pak mijn beurs en ga terug naar de supermarkt…

Echt. Ik doe vandaag he-le-maal niets meer. Behalve koken …  En… 😉

4 reacties

 1. Nicky schreef:

  Hm. Misschien toch te warm voor dat soort dingen. Op tijd relaxen, hoor!

  Like

 2. ria schreef:

  ’s morgens ben ik al voor zevenen de hondjes uitlaten .Daarna de noodzakelijke dingen doen om in de heetste uren te niksen. Het hoofd koel houden ja ja. Als ik na het douchen me afdroog loopt het zweet al weer over m’n rug.:-) Nou ja een regenzomer is ook niks toch.

  Like

  1. Rianne schreef:

   Ik heb het idee dat het went. Dat ik deze week minder last heb. Kan natuurlijk ook komen omdat ik vakantie heb.

   Like

Reacties zijn gesloten.