Stoer en dapper

Met de tegeltjeswijsheid ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’ in gedachten stapte ik een aantal maanden geleden uit mijn comfortzone en heb, in overleg met mijn werkgever, mijn baan aan de wilgen gehangen. Het plan is om vanuit even helemaal niets een carrière switch te bewerkstelligen. Stoer en dapper zijn een aantal typeringen die ik sindsdien regelmatig te horen heb gekregen. Leuk om te horen (lezen) maar zo voel ik mij lang niet altijd. 

Het is niet dat ik spijt heb van mijn besluit. Integendeel. Ik sta hier nog steeds voor de volle honderd procent achter en ik ga er nog steeds van uit dat ik binnen nu en twee jaar een droombaan heb. Het is alleen dat mijn zelfvertrouwen fluctueert. Op de piekmomenten vind ik mijn droombaan, maar zit mijn vertrouwen even in een dip dan vind ik de droombaan van iemand anders; een leuke baan maar eentje die het voor mij net niet is.

Tijdens zo’n dip bekruipt mij ook het gevoel dat mijn tijdspad te royaal is. Dat ik niet te lang vakantie moet nemen. Dat ik niet pas een paar weken voordat ik mij bij het UWV moet melden actief op zoek moet gaan naar werk om de periode tussen nu en droombaan te overbruggen. Op het moment dat ik naar een site als indeed.nl surf weet ik dat ik iets moet doen om uit die dip te komen. Dat ik even uit mijn comfortzone moet stappen om mijzelf zo te bewijzen dat ik echt wel wat in mijn mars heb.

Vandaag had ik zo’n stap even uit je comfortzone momentje. Een week of drie geleden zag ik in het Maasdal in Baarlo een uitkijktoren staan en dacht watertandend aan het uitzicht. Alleen, ik heb last van hoogtevrees. No way dat ik die tien meter hoge toren zou beklimmen. Laatst staan dat ik van het uitzicht zou genieten. Vandaag, na een bezoek aan de kapper in Steyl, besloot ik niet via de kortste route naar huis te fietsen maar een stukje te gaan toeren. Met het veer van Steyl naar Baarlo stak ik de Maas over en fietste tussen de landerijen door naar huis. De uitkijktoren kwam steeds dichterbij. In een fuck it momentje heb ik mijn fiets bij de toren geparkeerd en ben, met knikkende knieën, naar de top van de toren geklommen. Hoewel ik het ondanks de omheining niet aandurfde rustig over de top rond te lopen, heb ik wel genoten van het weidse uitzicht.

Op weg naar huis besefte ik dat ik met deze actie mijn doel had bereikt. Voorlopig voel ik mij weer stoer en dapper genoeg om op mijn droombaan te wachten!

5 gedachten over “Stoer en dapper

    1. Nauwelijks minder. Binnenkort maar weer eens gaan proberen.. Ik leunde vandaag zomaar tegen de rand van het balkon zonder dat het heel erg eng aanvoelde (maar een klein beetje) dus er is verbetering ..

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.