Er komt van alles op mijn pad..

Eigenlijk geloof ik niet in toeval, sturing door het universum, een welwillende hogere macht of hoe je het ook noemen wilt. Maar toch… Nu ik de keuze heb gemaakt een andere weg in te slaan door afscheid te nemen van mijn werkgever zonder dat ik al een nieuwe baan heb komt er, als door toeval,  van alles op mijn pad.

Het ‘van alles’ betreft geen grote dingen maar ik zie een patroon.

 • Een reeds driemaal verzette afspraak met een kennis resulteerde in een creatieve brainstormsessie van een uur of zes met onder andere aanscherping van mijn plan tot gevolg.
 • Telkens wanneer ik een lichte paniek over het mogelijk welslagen van mijn plan om weer aan het werk te komen voelde opkomen, liep ik (ex-)collega’s met kennis van de huidige arbeidsmarkt tegen het lijf die mij verzekerden dat mijn plan een meer dan gerede kans van slagen heeft.
 • Tijdens mijn zoektocht op de website van mijn vakbond naar de mogelijkheden om een afspraak in te plannen met iemand die voor mij naar de juridische kant van de vaststellingsovereenkomst kon kijken kwam ik diverse vacatures voor vrijwilligers tegen. Op het moment dat ik dacht ‘daar moet ik te zijner tijd even induiken’ ontving ik een mail van de vakbond met een vrijblijvende uitnodiging om een informatiebijeenkomst bij te wonen waar de verschillende vrijwilligersfuncties uitgelegd werden. De bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden; ik heb mijn interesse in de vrijwilligersfunctie ‘loopbaanconsulent’ geuit en binnenkort word ik uitgenodigd om een dag met één van de loopbaanconsulenten mee te lopen om te zien of de functie en ik een mogelijke match zijn.
 • Een terloopse opmerking van een vriendin maakte een eind aan mijn gepieker over de vraag, hoe ik de artikelen met betrekking tot het onderwerp ‘She’s Changing Lanes’ op mijn blog tot hun recht kon laten komen, en deze website was geboren. 
 • Een lezeres die mij helpt om mijn toch ietwat roestig geworden kennis van de Nederlandse spelling en grammatica op te vijzelen.
 • Welke website, welk tijdschrift, welke krant ik momenteel ook bekijk, het onderwerp ‘keuzes maken’ blijkt hot en trending te zijn.

Zoals gezegd, het zijn kleine dingen, niets spectaculairs. Het heeft, denk ik, vooral te maken met het verruimen van mijn blik. Net zoals je pas ziet hoeveel rode auto’s er rondrijden nadat je een, voor jouw gevoel, qua kleur een unieke rode auto hebt gekocht. Het zijn ervaringen die mijn gevoel, dat ik de juiste stap heb gezet, bevestigen. Mij sterken in mijn besluit.

Wat maar goed is ook, want gisteren heb ik de vaststellingsovereenkomst ondertekend en mij ingeschreven voor de opleiding Online Communicatie en Social Media. Het is nu officieel. Ik ben onderweg.

13 gedachten over “Er komt van alles op mijn pad..

 1. Heb je weer gevonden.. Vond het dus al erg stil op je oude blog…
  Ziet er leuk uit hier.. En een toepasselijke naam in deze fase van je leven!
  Wat een stap en wat een moed om je baan op te zeggen, maar het gaat je vast lukken, want je gelooft in jezelf! Veel succes!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.